Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΑναβαθμίζονται τα ιαματικά λουτρά Πλατυστόμου

Αναβαθμίζονται τα ιαματικά λουτρά Πλατυστόμου

Με επένδυση της τάξης των 30.000.000 ευρώ σε 3 ξενοδοχειακές μονάδες αξιοποιούνται τα ιαματικά λουτρά Πλατυστόμου, συνολικής εκτάσεως 800 στρεμμάτων, στο δήμο Μακρακώμης, 35 χλμ. από την Λαμία. Η δημιουργίαSPA, […]

Με επένδυση της τάξης των 30.000.000 ευρώ σε 3 ξενοδοχειακές μονάδες αξιοποιούνται τα ιαματικά λουτρά Πλατυστόμου, συνολικής εκτάσεως 800 στρεμμάτων, στο δήμο Μακρακώμης, 35 χλμ. από την Λαμία. Η δημιουργία<…>SPA, αλλά και συνεδριακού κέντρου ενισχύει τις μονάδες και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα ιστορικά αυτά ιαματικά λουτρά.

Η εταιρία «ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε.» έχει εκμισθώσει από την ΕΤΑ (Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης) το Συγκρότημα των Ιαματικών Πηγών Πλατυστόμου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, καθώς και τον εξοπλισμό του Υδροθεραπευτηρίου με σύγχρονα μηχανήματα, ώστε να καταστήσουν ιδανικές τις συνθήκες λουτροθεραπείας.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, ολοκληρώνεται σε 4 φάσεις:

Στην Α’ φάση ιδρύεται ξενοδοχείο με την ονομασία ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, δυναμικότητας 63 δωματίων που ανήκει στην Α’ κατηγορία (4 αστέρια), ενώ γίνονται ριζικές εκσυγχρονιστικές επεμβάσεις στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου, που όχι μόνον ανακαινίζεται, αλλά επιπλέον εξοπλίζεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας – γαλλικής προελεύσεως – με αποτέλεσμα οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών προς τους λουόμενους να είναι άριστες.

Στο εκσυγχρονισμένο πλέον Yδροθεραπευτήριο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος των Λουτρών Πλατυστόμου, εκτός από τις ιαματικές και θεραπευτικές αγωγές που εφαρμόζονται στους λουόμενους, λειτουργεί επιπροσθέτως και τμήμα SPA στο οποίο εφαρμόζονται θεραπείες massage (χαλαρωτικό, shiatsu, τονωτικό, λεμφικό, αποτοξίνωσης κλπ), πρεσοθεραπεία, ολιστικές μέθοδοι (ρεφλεξολογία), peeling με ιαματική λάσπη ή φύκια κλπ. Επίσης, λειτουργεί τμήμα αισθητικής σώματος και προσώπου (ανδρικό και γυναικείο) με αποκλειστική χρήση προϊόντων της Biotherm. Τέλος, λειτουργεί και τμήμα manicure – pedicure με αποκλειστική χρήση των προϊόντων της Fresh Nails. Το συνολικό κόστος της επένδυσης της Α’ φάσης θ’ ανέλθει στο ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Σε β’ φάση μετονομάζεται και αναβαθμίζεται σε κατηγορία πολυτελείας (5 αστέρων) το υπάρχον ξενοδοχείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, σε ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Palace, δυναμικότητας 38 δωματίων, ενώ σε γ’ φάση επεκτείνεται και ανακαινίζεται το υπάρχον ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, δυναμικότητας 36 δωματίων και αναβαθμίζεται στην πρώτη κατηγορία (4 αστέρια), με απώτερο σκοπό τη λειτουργική του σύνδεση με το ξενοδοχείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Palace. Τέλος, σε δ’ φάση κατασκευάζεται το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο πολυτελείας του ξενοδοχείου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Palace, δυναμικότητας 200 συνέδρων.

Πέρα από την κάθε είδους ανάπτυξη και αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Πλατυστόμου, η εταιρία ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε., λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη την προστασία του καταπληκτικού τοπίου, τη διατήρηση του γνήσιου φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και για την εξασφάλιση της ποιότητας που αυτό παρέχει, δημιουργεί σε τμήμα της ήδη καταπράσινης έκτασης που διαθέτει οικολογικές (βιολογικές) καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων και λαχανικών, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της σ’ αυτά, καθώς και μια μικρή φάρμα οικόσιτων ζώων & πτηνών (αιγοπρόβατα, κότες, πάπιες κλπ). Μέσα στα πλαίσια της οικολογικής συνείδησης που διέπει τα μέλη της εταιρίας ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε., έχει γίνει πρόβλεψη ώστε οι ενεργειακές ανάγκες του συγκροτήματος να καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από καθαρές πηγές ενέργειας (ηλιακοί – φωτοβολταϊκοί συλλέκτες). Παράλληλα με την αποπεράτωση των ξενοδοχειακών και λουτρικών εγκαταστάσεων, η εταιρία προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τόσο υγείας όσο και ψυχαγωγίας, θα δημιουργήσει θεματικό πάρκο, που θα περιλαμβάνει κολυμβητικές δεξαμενές, νεροτσουλήθρες (waterslides), παιδικό σταθμό, παιδική χαρά, παγοδρόμιο, ράντσο με άλογα και τεχνητή πλαγιά για αναρρίχηση. Τέλος, δημιουργούνται μέσα στην καταπράσινη έκταση που περιβάλλει τις ιαματικές πηγές οι κατάλληλες υποδομές και εγκαταστάσεις για διαδρομή με τρενάκι, ποδηλατική διαδρομή & διαδρομή για jogging.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024