Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή 34 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό
Για ακρόαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης

Επιστολή 34 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, απέστειλαν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, με την οποία ζητούν τη σύγκληση των παραπάνω Επιτροπών, με θέμα την ακρόαση των υπουργών…

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, απέστειλαν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, με την<...> οποία ζητούν τη σύγκληση των παραπάνω Επιτροπών, με θέμα την ακρόαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά και Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ. Κ. Μαρκόπουλου, για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, “το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο γα τον Τουρισμό που βρίσκεται με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε διαβούλευση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΑ), με τη μορφή σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.). αποτελεί ένα κείμενο που θα προσδιορίσει το αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό μέλλον μεγάλου μέρους της χώρας.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κείμενο συγκεντρώνει σωρεία αρνητικών αξιολογήσεων, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από κοινωνικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Δεκάδες θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας με κατά τεκμήριο αξιόπιστες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, έχουν καταγγείλει τον εκτρωματικό, αντιαναπτυξιακό και περιβαλλοντοκτόνο χαρακτήρα του. Ταυτόχρονα, είναι απολύτως βέβαιο, ότι με τη δεδομένη οικονομική κρίση που θα πλήξει βαθύτατα τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα, απαιτείται το ειδικό χωροταξικό του τουρισμού να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια, γενναιότητα και προοπτικές μέλλοντος όλες τις παραμέτρους του προβλήματος.

Η βασική επιλογή του κειμένου είναι η δημιουργία σύνθετων τουριστικών υποδομών με τη μορφή παραθεριστικών κατοικιών, τη στιγμή που δεν είναι καθόλου προφανείς οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλες τις χώρες προέλευσης τουριστών και κατά συνέπεια είναι άγνωστες οι συνέπειες της δυνατότητάς του να αγοράσουν παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και επειδή δεν προβλέπεται νομοθετικά η συζήτηση του συγκεκριμένου κειμένου στο κορυφαίο όργανο δημοκρατικού διαλόγου της χώρας, τη Βουλή των Ελλήνων, θεωρούμε απαραίτητο και επιβεβλημένο να υπάρξει πληροφόρηση των Επιτροπών μας για τις επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών που περιλαμβάνονται το συγκεκριμένο κείμενο.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα, βάσει του άρθρου 41Α του Κ.τ.Β να προσέλθουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιάς και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλος, ώστε να υπάρξει πλήρης διάλογος για τις βασικές επιλογές του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024