Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΛαμία: Αναστολή για την καταβολή του Δημοτικού Φόρου 2% την περίοδο 2000-010
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης

Λαμία: Αναστολή για την καταβολή του Δημοτικού Φόρου 2% την περίοδο 2000-010

Ανάσα για 30 καταστηματάρχες, που ακολούθησαν τις συμβουλές του Νομικού Τμήματος του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., η απόφαση των Δικαστηρίων Λαμίας, καθώς πήραν αναστολή για την καταβολή του Δημοτικού Φόρου 2% από τα […]

Ανάσα για 30 καταστηματάρχες, που ακολούθησαν τις συμβουλές του Νομικού Τμήματος του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., η απόφαση των Δικαστηρίων Λαμίας, καθώς πήραν αναστολή για<...> την καταβολή του Δημοτικού Φόρου 2% από τα έτη 2000 έως 2010, που σε ορισμένους τα ποσά οφειλών υπερέβαιναν και τις 200.000 Ευρώ.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας, κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής, που κατέθεσαν οι Νομικοί του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., για λογαριασμό επιχειρηματιών από τους πρώην Δήμους Γοργοποτάμου, Υπάτης και Λιανοκλαδίου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία αναστέλλεται κάθε Διοικητική πράξη του Δήμου Λαμίας για το 2%, μέχρι την εκδίκαση της Αναστολής.

Η νομική κίνηση του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., φαίνεται να βγάζει προσωρινά από ένα αδιέξοδο, στο οποίο είχαν οδηγηθεί οι ως άνω επιχειρηματίες, μετά την απαίτηση από τον Δήμο Λαμίας, αναδρομικά του φόρου παρεπιδημούντων 2% και η άρνηση του Δήμου να χορηγεί σε αυτούς οποιαδήποτε άδεια (π.χ. άδεια μουσικών οργάνων, κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.).

Με την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν, ότι τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν, δεν τους είχαν ζητηθεί μέχρι σήμερα, γιΆαυτό και είναι αδύνατη η καταβολή εφάπαξ του ποσού από τη βεβαίωση επί δεκαετίας του Δημοτικού Φόρου 2%. Επίσης θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητά των επιχειρήσεών τους, αφού οι περισσότερες είναι οικογενειακές και τα εισοδήματά τους προέρχονται από την λειτουργία αυτών.

Στην προσφυγή γίνεται λόγος για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, αφού κανένας δήμος δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια, να βεβαιώσει ποσά, τα οποία εδώ και μια δεκαετία δεν έχουν ζητηθεί, ενώ για τα πρώτα πέντε χρόνια (2000 – 2005), έχει παρέλθει το δικαίωμα του δήμου να βεβαιώσει τον Δημοτικό φόρο 2%.

Μετά από αυτήν τη δικαστική επιτυχία ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. καλεί συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα, να απευθυνθούν στο 2310 932 420 ή www.paskedi.gr

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024