Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Γερουλάνος: Πρέπει να ανεβάσουμε το κύρος της χώρας σε διεθνή φόρα
Κεφαλαιοποίηση τις αυξήσεων σε αφίξεις και εισπράξεις μέσα από νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Π. Γερουλάνος: Πρέπει να ανεβάσουμε το κύρος της χώρας σε διεθνή φόρα

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι "καταφέραμε να συνεχίσουμε την αύξηση των νέων αγορών και να επαναφέρουμε τις παλιές που χάσαμε το 2010".

“Θα έχουμε διψήφια αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα. Καταφέραμε να συνεχίσουμε την αύξηση των νέων αγορών και να επαναφέρουμε τις παλιές που χάσαμε το 2010. Και το πετύχαμε συλλογικά”, δήλωσε στην εφημερίδα “Ημερησία”, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος. “Για το 2011 δουλεύουμε σε τέσσερα επίπεδα:

Πρώτον συνεχίζουμε την προσπάθεια με τις νέες αγορές. Μέρος αυτού του σχεδίου αφορά και την συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα στα θέματα προώθησης.

Δεύτερον, κοιτάμε πέρα από αυτές τις αγορές, στις αγορές που αναπτύσσονται τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που προχωράμε σε συνεργασίες σε τους γείτονές μας. Πρώτα με την Τουρκία και το Ισραήλ. Πιο πρόσφατα με την Αίγυπτο. Αργότερα με την Ιταλία. Είναι ο πιο αποτελεσματικούς τρόπος να αυξήσουμε την προσβασιμότητα της χώρας μας σε λαούς που είναι μακριά, όπως η Κίνα και η Βραζιλία.

Τρίτον, θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις αυξήσεις σε αφίξεις και εισπράξεις μέσα από νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό προχωράμε στην απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης.

Και τέταρτον προσπαθούμε να ανεβάσουμε το κύρος της χώρας σε διεθνή φόρα. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στο Άμπου Ντάμπι και στην Κορέα. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μας ζήτησε να συμμετέχουμε στην επιτροπή για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές στο Ντουμπάι και στην Κορέα θα διεκδικήσουμε την Προεδρία της Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Αν το πετύχουμε θα συμμετέχει η χώρα σε δύο από τα πιο ισχυρά φόρα για τον τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024