Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλη η ελληνική αποστολή στη 19η Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ
19η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Μεγάλη η ελληνική αποστολή στη 19η Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ

Μετά από μακροχρόνια κυβερνητική απουσία από τις γενικές συνελεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού φέτος συμμετέχει με μεγάλη αποστολή.

Μεγάλη αποφασίστηκε να είναι φέτος η αποστολή που θα λάβει μέρος στην 19η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), που γίνεται από τις 8 – 14 Οκτωβρίου 2011 στην πόλη Gyeongju της Κορέας. Μετά από παντελή απουσία της τουριστικής ηγεσίας της χώρας μας στις γενικές συνελεύσεις του ΠΟΤ, αλλά και χωρίς ουσιαστική μας συμμετοχή του Υπουργείο Τουρισμού στα δρώμενα του Οργανισμού για αρκετά χρόνια, φέτος αποφασίστηκε να λάβει μέρος μεγάλη αποστολή και να συνοδεύσει μάλιστα και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Οι γενικές συνελεύσεις του ΠΟΤ γίνονται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό μέρος του κόσμου και οι χώρες-μέλη του Οργανισμού συμμετέχουν σε επίπεδο Υπουργών και Προέδρων Οργανισμών Τουρισμού αναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις πρωτοβουλίες σε μεγάλα διεθνή θέματα του τουρισμού.
 
Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που είχε εκπροσωπηθεί η χώρα μας με μεγάλη και υψηλόβαθμη αποστολή σε γενική συνέλευση του ΠΟΤ ήταν το 2001, στην 14η γενική συνέλευση που είχε γίνει στην Σεούλ της Κορέας και στην Οσάκα της Ιαπωνίας από τις 24-29 Σεπτεμβρίου. Τότε μάλιστα η Ελλάδα είχε υποβάλει πρόταση για την πραγματοποίηση της επόμενης γενικής συνέλευση του ΠΟΤ της 15ης με στόχο να γίνει στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που είχε λάβει μέρος και το Travel Daily News, στις συζητήσεις που γινόντουσαν μεταξύ των χωρών αποφασίστηκε όλες οι υποψήφιες χώρες να αποτραβηχθούν της διεκδίκησης υπέρ της Κίνας, της ανερχόμενης τότε δύναμης στο διεθνή τουρισμό, γεγονός που έπραξαν εκτός από τη χώρα μας! Όπως ήταν φυσικό κέρδισε η Κίνα και η επόμενη γενική συνέλευση του ΠΟΤ έγινε στο Πεκίνο.
 
Φέτος, λοιπόν η αποστολή θα αποτελείται από τους εξής: 

  • Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Αικατερίνη Χατζοπούλου, Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Δημήτρης Γιολντάσης, Σύμβουλος
  • Αθανάσιος Αργυρόπουλος, Σύμβουλος
  • Σπύρος Παρθένης, Διευθυντής του τμήματος Διμερών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Ευτυχία Χριστίνα Αϊβαλιώτου, Σύμβουλος
  • Ιωάννα Ρούσσου, Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Θεοχάρης Ζήσης, Υπεύθυνος Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
  • Εκπρόσωπος από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024