Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞαφνική διακοπή της Air Australia αφήνει χιλιάδες επιβάτες στα αεροδρόμια
Διεθνώς, η Air Αυστραλία πετούσε προς Χαβάη, Μπαλί και την Ταϊλάνδη

Ξαφνική διακοπή της Air Australia αφήνει χιλιάδες επιβάτες στα αεροδρόμια

Ξαφνική διακοπή λειτουργίας της Air Australia αφήνει περίπου 4.000 επιβάτες να βρούν εναλλακτικές πτήσεις για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Australia εγκλώβισε εκατοντάδες επιβάτες της στο εξωτερικό και άφησε ακόμη χιλιάδες επιβάτες ξεκρέμαστους, με μικρή πιθανότητα να επιβιβαστούν σε πτήσεις που έχουν ήδη πληρώσει.

Σύμφωνα με αναφορές, η αεροπορική εταιρεία θεωρείται ότι έχει πουλήσει περίπου 100.000 εισιτήρια για μελλοντικές πτήσεις που είναι πλέον απίθανο να πραγματοποιηθούν.

Διεθνώς, η Air Αυστραλία πετούσε προς Χαβάη, Μπαλί και την Ταϊλάνδη και είχε εσωτερικά δρομολόγια από τη Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν και το Περθ.

Οι περισσότεροι από τους 300 υπαλλήλους της εταιρείας έχουν παύσει την εργασία τους, ενώ περίπου 4.000 επιβάτες έχουν αφεθεί να βρούν εναλλακτικές πτήσεις.

Ο Mark Korda από την Air Australia δήλωσε στο ABC: “Η Air Australia δεν ήταν σε θέση να αγοράσει καύσιμα στο Πουκέτ, ώστε να ανεφοδιαστούν με τα αεροπλάνα. Καθώς δεν υπήρχε ρευστό, ο προμηθευτής των καυσίμων δεν προχώρησε σε ανεφοδιασμό.

Στόχος μας αυτήν τη στιγμή είναι να ασχολούμε με τους επιβάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Έτσι, έχουμε μιλήσει με την Qantas, τη Virgin και τη Jetstar. Αλλά ενθαρρύνουμε όλους όσους βρίσκονται στο εξωτερικό να προβούν σε εναλλακτικές ρυθμίσεις για τα ταξίδια τους. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να βρούμε μία λύση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πτήσεις δε θα συνεχιστούν”.

Ο Mark Korda δήλωσε ότι όσοι έχουν πληρώσει με πιστωτική κάρτα ή έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση είναι πολύ πιθανό να λάβουν επιστροφή χρημάτων, αλλά εκείνοι που κατέβαλαν μετρητά πιθανόν να έχουν χάσει τα χρήματά τους, καθώς η εταιρεία δεν διέθετε μετρητά για επιστροφές χρημάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024