Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο "This is MY Athens" έλαμψε στην πλατεία Μοναστηρακίου
Η συγκεκριμένη δράση βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε

Το "This is MY Athens" έλαμψε στην πλατεία Μοναστηρακίου

Η Αθήνα έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 σε 150 φοιτητές από 50 χώρες απ'όλες τις περιοχές του κόσμου, οι οποίοι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την ελληνική πρωτεύoυσα.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές του προγράμματος “This is MY Athens” έγιναν πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης συμμετέχοντας ομαδικά στην υποδοχή επισκεπτών 150 φοιτητών φοιτητές από 50 χώρες που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Αθήνα, για συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο AIESEC EuroXpro 2012, με θέμα “Global Think Tank4Greece”, δείχνοντας τη “δική” τους Αθήνα.
 
Η συνάντηση των Athens Locals με τους φοιτητές πραγματοποιήθηκε στις 6:30 μ.μ., στο σημείο πληροφόρησης επισκεπτών Info-Point, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Λ. Αμαλίας, όπου αφού μοιράστηκαν σε γκρουπ περιηγήθηκαν στα στενά της Πλάκας, στο Θησείο, Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα.

Η βόλτα των Athens Locals με τους φοιτητές κατέληξε στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου περισσότερα από 200 άτομα με neon lights στα χέρια τους δημιούργησαν ένα ανθρώπινο σχήμα του “This is MY Athens” και έδωσαν ένα χαρούμενο μήνυμα αισιοδοξίας σε ολόκληρη την πόλη. Η πλατεία Μοναστηρακίου “έλαμψε”, ενώ η συγκεκριμένη δράση βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε, προκειμένου να αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων στο breathtakingathens.com.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές και οι εθελοντές του “This is MY Athens”, μοιράστηκαν τη μοναδική αυτή στιγμή σε facebook, twitter και youtube δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεύμα θετικής δημοσιότητας, σε απευθείας μετάδοση σε όλον τον κόσμο.

Το “This is MY Athens” είναι επί της ουσίας ένα πρόγραμμα διαρκείας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για την ανάδειξη της θετικής εικόνας και την ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας. Σκοπός του είναι η ενεργοποίηση και η ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης μέσα από καινοτόμες ενέργειες υποδοχής και φιλοξενίας επισκεπτών. Μετά την επιτυχημένη συλλογή και ανάρτηση στο διαδίκτυο 5.000+ φωτογραφιών της Αθήνας και τη δημιουργία του δικτύου εθελοντών περιηγητών “Athens Locals”, που αριθμεί 380 συμμετοχές έως τώρα, σκοπός είναι η δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας κατοίκων που αγαπούν την πόλη και θέλουν να μοιραστούν τις ομορφιές της με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.   

Η ΕΑΤΑ ευχαριστεί θερμά:
– Όλους τους εθελοντές Αθηναίους του “This is MY Athens” για την συμμετοχή τους,
– Τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, τη Δημοτική Αστυνομία, όπως επίσης και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξή τους
– Από την εταιρεία TheRcompany, τους κ.κ. Ρένο Παπαπάσχο και Ανδρέα Λουκάκο, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να κινηματογραφήσουν τη δράση
– Από την εταιρεία Photoshop Company την κα Εμμανουέλα Μπουρμπουχάκη για τις φωτογραφίες που τράβηξε
– Την εταιρεία Fashion Distribution ΑΕ, στην πλατεία Μοναστηρακίου που επέτρεψε να γίνει κινηματογράφησηαπό την ταράτσα του καταστήματος, καθώς και
– Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να ξεναγηθούν οι φοιτητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη, καθώς και στο Μουσείο Ακρόπολης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024