Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Aειφόρος Πάρος Forum
Ημερίδες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Aειφόρος Πάρος Forum

Στόχοι της ημερίδας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τοπικούς φορείς της Πάρου για τα ζητήματα που τους απασχολούν – ή και για τους κινδύνους που τους απειλούν, να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και να οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στον πολιτιστικό σύλλογο “Αρχίλοχος” τo 2ο Aειφόρος Πάρος Forum με θέμα “Καινοτομία, Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός”. Τη διοργάνωση ανέλαβε με πρωτοβουλία το Perantinos Travel, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την Innovaros (Paros Innovation Group).

“Όραμά μας είναι η αειφορία να αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πάρου. Οι προκλήσεις είναι συγκεκριμένες: πώς θέλουμε το νησί της Πάρου να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια, τι είδους τουρισμό προσελκύουμε και ποιες επιχειρηματικές δράσεις ενθαρρύνουμε”, λένε οι διοργανωτές. Στο πλαίσιο αυτό, στόχοι της ημερίδας ήταν:

  • να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τοπικούς φορείς της Πάρου για τα ζητήματα που τους απασχολούν – ή και για τους κινδύνους που τους απειλούν
  • να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και να οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Το 2ο Forum εστίασε στις εξής θεματικές:
1. Καινοτομία στον Τουρισμό, εισηγητής κ. Χ. Μαρτίνος
Η καινοτομία στον τουρισμό προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες τόσο σε όσους θέλουν να προβάλουν το νησί όσο και στους μελλοντικούς επισκέπτες, όπως μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνιση του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου. Σε αντιδιαστολή προς τον παραδοσιακό μαζικό τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κρουαζιέρα ή να επιλέξουν τη μικρή και θεματική κρουαζιέρα. Ενναλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο ποδηλατικός τουρισμός και η πεζοπορία έχουν σημαντική προοπτική για την Πάρο.

2. Πιστοποίηση, εξασφάλιση ποιότητας και αειφορία, εισηγητής κ. Π. Κακλαμάνος
Η πιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων ενός τόπου (όπως και των ίδιων των προορισμών) επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο στον επισκέπτη-πελάτη πως αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά. Επιθυμία του επισκέπτη είναι να γνωρίσει τον τόπο μας εκ των έσω και να συνδιαλλαγεί με το αυθεντικό, όχι το τυποποιημένο.

3. Καινοτομία στη νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική κοινωνία, εισηγητής κ. Ι. Πούλιος
Νέοι επαγγελματίες περιέγραψαν τις εμπειρίες τους: α) τη δική τους “διαδρομή προς την επιτυχία”, και β) τη στήριξη την οποία είχαν καθώς και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν από την τοπική κοινωνία. Το σύνολο των εμπειριών συνέβαλε στη δημιουργία μιας κοινής μεθοδολογίας για την ανάληψη τοπικών δράσεων στη Πάρο: με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου και συγχρόνως με εφαρμογή των μεθόδων του σύγχρονου management και marketing.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024