Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Πάφος 2017 θα αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης
Πολιτισμός

Το Πάφος 2017 θα αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης

Το 2017 η Πάφος θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το 2017 οι δράσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα είναι σε διάφορους χώρους και περιοχές της Πάφου, δημιουργώντας ένα εκλεκτικό πρόγραμμα πολιτιστικής αφήγησης μέσα από τρεις θεματικές ενότητες: Μύθοι & Θρησκεία, Ταξιδιώτες του Κόσμου και Στάδια του Μέλλοντος.

Η διοργάνωση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Πάφο, καθώς είναι ο ύψιστος πολιτιστικός θεσμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα Γεωργία Ντέτσερ, διευθύντρια Καλλιτεχνικού Προγράμματος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017.

Ταυτόχρονα είπε ότι “αποτελεί και μια ιδιαίτερα φιλόδοξη και απαιτητική διοργάνωση που προϋποθέτει πέρα από το δημιουργικό, το καθαρά καλλιτεχνικό μέρος, μια σε βάθος χρόνου προετοιμασία, συνεχή υποστήριξη από την Πολιτεία, τις Αρχές και τους πολίτες της πόλης και βεβαίως τη χρηματοδότηση και επαρκή οικονομική στήριξη της όποιας οργανωτικής δομής αναλαμβάνει τη διοργάνωση”.

“Το 2017 η Πάφος θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Οργανισμός Πάφος 2017 είναι υπερήφανος που έχει την ευθύνη της οργάνωσης και παρουσίασης αυτού του μεγάλου ευρωπαϊκού θεσμού”, λέει σε μήνυμά του ο δρ. Χρίστος Γ. Πατσαλίδης, πρόεδρος του Οργανισμού
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017.

“Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 έχει αναπτύξει ένα δυνατό, πολύμορφο θεματικό πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, που βασίζεται στην έννοια και φιλοσοφία του Ανοικτού Εργοστάσιο Πολιτισμού και στο σύνθημα Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ΠΠΕ Πάφος 2017 είναι πρωτοποριακό, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται με την βαθιά ιστορία της πόλης, υπογραμμίζοντας την ταυτότητά, την κληρονομιά και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πάφου.

Και τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το 2017 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για την Πάφο, για την Κύπρο και για όλους που θα συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Το 2017 οι δράσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα είναι σε διάφορους χώρους και περιοχές της Πάφου, δημιουργώντας ένα εκλεκτικό πρόγραμμα πολιτιστικής αφήγησης μέσα από τρεις θεματικές ενότητες: Μύθοι & Θρησκεία, Ταξιδιώτες του Κόσμου και Στάδια του Μέλλοντος.

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 επιδιώκει στη ουσιαστική συμβολή του πολιτισμού και της δημιουργικότητας στη μελλοντική ανάπτυξη της πόλης, στην εκπόνηση ενός πολιτιστικού προγράμματος με μακροχρόνιες δυνατότητες και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής. Με έμφαση στις σύγχρονες πολιτιστικές μορφές, στην καινοτομία και στην προώθηση της δημιουργικότητας, με τη συμμετοχή τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών καλλιτεχνών, ομάδων και οργανώσεων, το Πάφος2017 επιδιώκει να ενώσει την πόλη με τους πολίτες της και να παρουσιάσει σε ξένους επισκέπτες ένα ανανεωμένο και ποιοτικό προορισμό.

Όραμά μας είναι η Πάφος το 2017 να είναι μια περήφανη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αντάξια αυτού του σημαντικού ευρωπαϊκού θεσμού και είναι με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος που εργαζόμαστε προς αυτό το αποτέλεσμα”.

Έχοντας την ευκαιρία της συζήτησης και ανταλλαγής με άλλες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, η διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Πάφος 2017 ανέφερε πως είναι πεπεισμένη ότι η προετοιμασία στην Πάφο, παρά τις αρχικά μεγάλες δυσκολίες, είναι σε πολύ καλή φάση. Δήλωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και τα έργα υποδομής βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν τις πολλές και απαιτητικές δράσεις του προγράμματος του Πάφος 2017. “Κάθε Πολιτιστική Πρωτεύουσα περιέχει τόσο εφήμερες και απλές δράσεις, όσο και πολυεπίπεδα έργα, που η προετοιμασία τους δεν περιορίζεται στην τελική τους παρουσίαση αλλά προϋποθέτουν πολλές και σύνθετες ενέργειες για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα που βλέπει συνήθως ο θεατής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024