Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways συνδέει το Άμπου Ντάμπι με τη Βενετία
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways συνδέει το Άμπου Ντάμπι με τη Βενετία

Η Etihad Airways θα προσφέρει 35 εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των διπλών καθημερινών δρομολογίων προς τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα επεκτείνει τα δρομολόγιά της προς την Ιταλία με μία καθημερινή πτήση για το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας.

Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τις 30 Οκτωβρίου 2016 και θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A319, προσφέροντας 16
θέσεις στη Διακεκριμένη και 90 στην Οικονομική. Μαζί με την Alitalia, το μετοχικό συνεργάτη της με πτήσεις κοινού κωδικού, η Etihad Airways θα προσφέρει 35 εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των διπλών καθημερινών δρομολογίων προς τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Η πτήση της Etihad στη Βενετία θα προσφέρει βολικές ώρες ταξιδιού για τους επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ των ΗΑΕ και της ιταλικής πόλης. Επιπλέον, το νέο δρομολόγιο θα προσφέρει απρόσκοπτες συνδέσεις μέσω του κόμβου του Άμπου Ντάμπι με τα δημοφιλή δρομολόγια για το Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς και για βασικούς προορισμούς του Αραβικού Κόλπου, την ινδική υποήπειρο, τη Νοτιοανατολική και τη Βορειοανατολική Ασία.

Η Βενετία, που φημίζεται για τις γραφικές γέφυρες και τα κανάλια της, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, ενώ η Ιταλία είναι η 5η χώρα ως προς την επισκεψιμότητα παγκοσμίως – με πάνω από 50 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2015, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Η Etihad Airways ξεκίνησε πτήσεις προς Μιλάνο το 2007, πριν την προσθήκη της Ρώμης στο δίκτυο το 2014, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ισχυρής εμπορικής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας. Το διμερές εμπόριο εκτιμήθηκε σε 6,14 δισ. δολ. το 2015 και το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΑΕ έχει καταχωρήσει περισσότερες από 90 ιταλικές εταιρείες.

Ο Kevin Knight, διευθύνων Στρατηγικής και Προγραμματισμού της Etihad Airways, δήλωσε: “Η έναρξη των δρομολογίων μας προς τη Βενετία
υποστηρίζει περαιτέρω ένα πολύ δημοφιλές επιβατικό δρομολόγιο μεταξύ της Ιταλίας, του κόμβου μας στο Άμπου Ντάμπι και κατ’επέκταση σε όλο το αναπτυσσόμενο δίκτυο της Etihad Airways, μέχρι και την Αυστραλία. Μαζί με την Alitalia, τον μετοχικό συνεργάτη μας με πτήσεις κοινού κωδικού, ενισχύουμε επίσης τη σημαντική εμπορική σχέση μεταξύ της Ιταλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων”.

Η Alitalia πραγματοποιεί σήμερα το δρομολόγιο από τη Βενετία στο Άμπου Ντάμπι με κοινό κωδικό πτήσης με την Etihad Airways και αποφάσισε να αναδιατάξει τα αεροσκάφη της στο διεθνές δίκτυό της κατά τον προγραμματισμό πτήσεων για τον χειμώνα του 2016. Η Alitalia θα έχει κοινό κωδικό με τη νέα πτήση της Etihad, διατηρώντας πρόσβαση στο Άμπου Ντάμπι και στο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways για τους πελάτες της με βάση τη Βενετία.

Πρόγραμμα της Etihad Airways για τις πτήσεις από και προς το Μάρκο Πόλο της Βενετίας, σε ισχύ από 30 Οκτωβρίου 2016:

Αριθμός Πτήσης

Αφετηρία

Αναχώρηση

Προορισμός

Άφιξη

Συχνότητα

Αεροσκάφος

EY79

Άμπου Ντάμπι (AUH)

0230

Βενετία Μάρκο Πόλο (VCE)

0640

Καθημερινά

A319

EY80

Βενετία Μάρκο Πόλο (VCE)

1055

Άμπου Ντάμπι (AUH)

1955

Καθημερινά

A319

Σημείωση: Όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις αναφέρονται σε τοπική ώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024