Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤα πιο δημοφιλή αεροδρόμια στο Instagram
Αεροδρόμια

Τα πιο δημοφιλή αεροδρόμια στο Instagram

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όσους χρησιμοποιούν Instagram, όπως και το Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, αλλά και το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

Η ιστοσελίδα αναζήτησης ταξιδιού Wego.com διερεύνησε ποια αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο ποστάρονται πιο συχνά από τους ταξιδιώτες στο Instagram. “Έχουμε δει μια εξέλιξη σε αεροδρόμια τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στο σχεδιασμό, τις υποδομές και τις υπηρεσίες, αλλά αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι περισσότερος κόσμος ταξιδεύει σήμερα από ποτέ άλλοτε και προσθέσουμε και μια πλατφόρμα Social Media όπως το Instagram, τότε βλέπουμε ποια αεροδρόμια έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη απήχηση στους ταξιδιώτες”, δήλωσε ο Dean Wicks, διευθύνων σύμβουλος της Wego.

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όσους χρησιμοποιούν Instagram, παρουσιάζοντας τακτικά στους ταξιδιώτες καινοτόμες εγκαταστάσεις, κήπους με ηλίανθους στον τελευταίο όροφο και ετήσιες γιορτές για τα Χριστούγεννα και την κινεζική Πρωτοχρονιά. Ίσως ένα από τα πιο φωτογραφημένα χαρακτηριστικά του είναι η μοναδική εγκατάσταση “Kinetic Rain”.

Το Suvarnabhumi της Μπανγκόκ αποτελεί “αστέρα” του Instagram, παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο δεν έχει κανένα επίσημο δικό του κανάλι στο Instagram. Το 2012 βρέθηκε στο top10  των πιο πολυφωτογραφημένων θέσεων στο Instagram στον κόσμο. Η πιο φωτογραφημένη περιοχή του είναι η θολωτή αίθουσά του, μαζί με την περίπλοκα σχεδιασμένη βουδιστική παγόδα. Οι σχεδιαστές του αεροδρομίου έχουν ενσωματώσει επιτυχώς την τοπική κουλτούρα της Ταϊλάνδης στη συνολική εμπειρία του, κάτι που εντυπωσιάζει σαφώς τους ταξιδιώτες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στην Ντόχα, το οποίο συνδέει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, απολαμβάνει μια ισχυρή παρουσία στο Instagram. Καλώς ή κακώς, το γιγάντιο αρκουδάκι του Urs Fischer δεσπόζει ως σημείο ενδιαφέροντος στον τερματικό σταθμό αναχώρησης, όπως και ο γιγαντιαίος κυλιόμενος διάδρομος για τους επιβάτες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, έχει επίσης βρεθεί στο top10 των πιο δημοφιλών τοποθεσιών στο Instagram διεθνώς. Το εμβληματικό σύμβολο LAX είναι δημοφιλές χαρακτηριστικό στο Instagram και πιθανώς η συγκέντρωση των διασημοτήτων που περνούν μέσα από αυτό το αεροδρόμιο συμβάλλει στην ποσότητα των tags.

Το Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, απολαμβάνει επίσης συχνά tags στο Instagram. Υπάρχει μια τάση για εικόνες τροφίμων, ιδιαίτερα ένα καλό βρετανικό πρωινό και φωτογραφίες με ποτά στο σαλόνι αναχώρησης, αλλά και φωτογραφίες διαβατηρίων. Φωτογραφίες με αεροσκάφη αεροπορικών εταιρειών στη σειρά αντικατοπτρίζουν τη θέση του αεροδρομίου ως παγκόσμιο κόμβο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έχει ένα ‘υγιές’ όγκο tags στο Instagram, με μεγαλύτερη έμφαση στα αεροσκάφη στον αεροδιάδρομο από ό,τι στον τερματικό σταθμό. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες είναι ο εκπληκτικός ορίζοντας του Σίδνεϊ, οι ανατολές, το σήμα “‘G’day, Welcome Home’” κατά την άφιξη, και μερικά από τα θεαματικά σχεδιασμένα σαλόνια αναχωρήσεων της Α’ Θέσης της Qantas.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το δωμάτιο – τουαλέτα για σκυλιά με όλες τις ανέσεις -ακόμη και με πυροσβεστικό κρουνό, είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους χρήστες του Instagram στο John F Kennedy Airport στη Νέα Υόρκη. Οι Νεοϋορκέζοι αγαπούν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram, όπως αυτές του δημοφιλούς καταστήματος Shake Shack, καθώς και ο σταθμός σύνδεσης με το μετρό της πόλης.

Η τεράστια αγορά του Terminal 2 στο Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο είναι κι αυτή πολυφωτογραφημένη, καθώς η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της εντυπωσιάζει τους επιβάτες. Η εμπορική περιοχή Edo-Koji σε παραδοσιακό ιαπωνικό στιλ στο διεθνές τερματικό και οι ιαπωνικές γαστρονομικές απολαύσεις στα σαλόνια αναχώρησης αποτελούν είναι επίσης δημοφιλή tags.

Στη φωτογραφία, η εγκατάσταση “Kinetic Rain” στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024