Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤιμητική διάκριση στον Θρόνο του Ήλιου για την προσφορά του στις δράσεις προβολής του Δήμου Ρόδου
Περιφέρεια

Τιμητική διάκριση στον Θρόνο του Ήλιου για την προσφορά του στις δράσεις προβολής του Δήμου Ρόδου

Ο Θρόνος του Ήλιου τιμήθηκε από την Διεύθυνση Τουρισμού, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τη συνολική συνεισφορά του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το σινεμά 9 Διαστάσεων με την ομώνυμη ταινία που έχει ως θέμα την ιστορία της Ρόδου, από τη δημιουργία της ως τους ιπποτικούς χρόνους, ανέπτυξε παράλληλα με την τεχνολογία αιχμής, την παραδοσιακή ροδίτικη φιλοξενία και μεγάλη κοινωνική ευθύνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έφερε την αναγνώριση και επιβράβευση σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που στήριξαν με προσφορά υπηρεσιών ως επί το πλείστον, τις δράσεις προώθησης και προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
 
Ο Θρόνος του Ήλιου, τιμήθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τουρισμού, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τη συνολική συνεισφορά του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το σινεμά 9 Διαστάσεων με την ομώνυμη ταινία που έχει ως θέμα την ιστορία της Ρόδου, από τη δημιουργία της ως τους ιπποτικούς χρόνους, ανέπτυξε παράλληλα με την τεχνολογία αιχμής, την παραδοσιακή ροδίτικη φιλοξενία και μεγάλη κοινωνική ευθύνη. Έτσι, ανάμεσα στα άλλα, υποδέχθηκε σημαντικούς επισκέπτες του νησιού για λογαριασμό των τοπικών φορέων, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, πολιτικούς, tour operators, από τον κλάδο της κρουαζιέρας, καλλιτέχνες, επιστήμονες, συνέδρους κλπ. Πρόσφατα φιλοξένησε τα παιδιά του κέντρου «Ελπίδα» κατά την διαμονή τους στη Ρόδο και τους πρόσφερε χαρούμενη εμπειρία 9 διαστάσεων και γνωριμία με το νησί. 
 
Πέρα από την ταινία «Ο Θρόνος του Ήλιου» – μεταφρασμένη σε 9 γλώσσες-, οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι και επισκέπτες αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην περιήγηση της ιστορικής έκθεσης, η οποία βασίζεται σε προσωπικότητες σταθμούς στην πλούσια ιστορία από την αρχαία εποχή ως τους σύγχρονους χρόνους. Από τις ρήσεις του Κλεόβουλου του Λίνδιου – ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας- , στον πάντα επίκαιρο Ολυμπιονίκη Διαγόρα – σύμβολο αρετής για τους αρχαίους-, στον Χάρη τον Λίνδιο, κατασκευαστή του Κολοσσού – ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου-, στους μεγάλους μαγίστρους και τα έργα τους στο νησί, στον Σουλεϊμάν που εκδίωξε τους ιππότες από τη Ρόδο, στους Ιταλούς διοικητές, τα μέτρα που πήραν, τις αλλαγές που έφεραν. Η πιο σύγχρονη ιστορία συναρπάζει εξ ίσου και όλοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αλέξανδρο Διάκο, πρώτο αξιωματικό του στρατού ξηράς που σκοτώθηκε το 1940 στην Πίνδο με τον πόθο των ελεύθερων Δωδεκανήσων αλλά και της τσοπάνισσας Μαρίας Μαλανδρή που στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, λειτουργούσε το «λημέρι των κατασκόπων» συμβάλλοντας στην μεταφορά πληροφοριών και την διάσωση συμμάχων. Στον ίδιο χώρο προβάλλονται ταινίες από τα ιστορικά αρχεία της ιταλικής περιόδου, τη Ρόδο στις αρχές του περασμένου αιώνα καθώς και από το National Geographic με θέμα τον «Δράκο της Ρόδου» αλλά και αντίγραφα καλλιτεχνικών έργων που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού. 
 
Όλο αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό και απολύτως ψυχαγωγικό θέαμα, είναι μια μοναδική εμπειρία 9 διαστάσεων που στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο της ιταλικής περιόδου – κατασκευασμένο ειδικά για τον πρώτο κινηματογράφο της Ρόδου- στην καρδιά της πόλης. Ανοίγει της πόρτες του να φιλοξενήσει και να στηρίξει στο έργο προβολής της Ρόδου τους τοπικούς φορείς. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε από την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και τον δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο, ο κ. Στέργος Στεργενάκης ένας εκ των πρωτοπόρων επιχειρηματιών του Θρόνου του Ήλιου που σε σύντομο χρονικο διάστημα λειτουργίας έχει σφραγίσει την πολιτιστική και τουριστική ζωή της Ρόδου.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024