Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνεργασία Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διεθνή διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή
Λιμένες

Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διεθνή διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή

Η ομάδα 'Σκύρος 2016', που έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για την Κλιματική Αλλαγή, 'The Film4Climate Global Video Competition', κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 860 συμμετοχές από 153 χώρες.

Η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για μια ακόμα φορά αποδίδει καρπούς ελπίδας και αισιοδοξίας με την παραγωγή αριστείας σε εθνικό επίπεδο. Η ομάδα “Σκύρος 2016”, που έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για την Κλιματική Αλλαγή, “The Film4Climate Global Video Competition”, κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 860 συμμετοχές από 153 χώρες για το δημοφιλέστερο video με θέμα την Κλιματική Αλλαγή. Η Ομάδα θα βραβευτεί κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που θα γίνει στο Μαρακές του Μαρόκου 8-16 Νοεμβρίου 2016.

Ο τίτλος του βραβευμένου video για την κλιματική αλλάγή “CAN WE?…” μας επισημαίνει ότι το κλίμα αλλάζει, οι δικές μας πρακτικές μπορούν να αλλάξουν;

Η ομάδα “Σκύρος 2016” δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχει επικεφαλής την “ψυχή” του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή.

Η ομάδα δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών στο πολλαπλά βΒραβευμένο και πληρέστερο δημόσιο λιμάνι της χώρας, αυτό της Λιναριάς Σκύρου. Η συνεργασία των δύο δημόσιων φορέων ξεκίνησε το 2015, αποτέλεσε πανελλήνια πρωτοτυπία και συνεχίστηκε το 2016 με περιβαλλοντικές δράσεις στο λιμάνι, όπως περιβαλλοντική φροντίδα, ανακύκλωση, ενημέρωση επισκεπτών, ίδρυση τουριστικού παρατηρητηρίου, περιβαλλοντικά μονοπάτια, εκδρομές, περιβαλλοντική κατασκήνωση για παιδιά, κινηματογράφος, διαλέξεις κ.λπ.

Πριν από την επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό είχαν προηγηθεί στο λιμάνι και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η 1η Θερινή Ακαδημία για Περιβαλλοντικούς Εκπαιδευτές και το 1ο Παρατηρητήριο Θαλάσσιου Τουρισμού. Το 2015 από την αντίστοιχη ομάδα, “Σκύρος 2015”, είχε διενεργηθεί Τουριστικό παρατηρητήριο στο Νησί της Σκύρου.

Απώτερος σκοπός των  κοινών προσπαθειών του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η προώθηση Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Συμπεριφοράς και δράσεων που θα επιτρέπουν σε όλους να έχουν δεξιότητες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων. Δηλαδή η παραγωγή Ενεργών Πολιτών σε θέματα Περιβάλλοντος, μέσα από μια προσέγγιση βασισμένη στους  άξονες “Εκπαίδευση, Συμμετοχή, Επικοινωνία”.

“Το επίτευγμα της ομάδας ‘Σκύρος 2016’ στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό μας γεμίζει περηφάνια, ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σηματοδοτεί το πάθος για την διαχείριση του περιβάλλοντος όπως εκφράζεται από την νέα γενιά της Ελλάδας”, λέει ο κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024