Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟλοκληρώθηκε η 1η έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό Nostos Greek Alternative Tourism Expo
Εκθέσεις

Ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό Nostos Greek Alternative Tourism Expo

Περισσότεροι από 90 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που βρέθηκε στη Ναύπακτο από ολόκληρη την Ελλάδα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η 1η “Nostos” Greek Alternative Expo, η έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου.

Περισσότεροι από 90 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που βρέθηκε στη Ναύπακτο από ολόκληρη την Ελλάδα.

Βασικό κομμάτι της έκθεσης ήταν η παρουσία 31 hosted buyers από 25 τουριστικά πρακτορεία και 9 χώρες (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Ρωσία, Ισραήλ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 674 συναντήσεις. Οι hosted buyers έμειναν ικανοποιημένοι από το επίπεδο των συναντήσεων που είχαν, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και αρκετές συμφωνίες -δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα όσον αφορά στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.

“Με δεδομένο ότι πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση της “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματά της και τις εντυπώσεις που άφησε στους επισκέπτες και τους εκθέτες” δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος. “Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της έκθεσης, όπως και τις επιχειρήσεις της Ναυπάκτου, ιδίως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, που συνεισέφεραν τα μέγιστα ώστε όσοι βρέθηκαν στην πόλη για την έκθεση, να δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν εκ νέου”.

Ιδιαίτερη επιτυχημένες ήταν και οι συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Από τους βασικούς άξονες των ομιλιών ήταν η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τουριστική ανάπτυξη, ιδίως στον τομέα της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών. Ειδικά στην περίπτωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως επισημάνθηκε από αρκετούς ομιλητές, είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο προϊόν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός, ο ιαματικός, αλλά και ο αγροτουρισμός, μορφές τουρισμού για τις οποίες υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

“H 1η “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo έδειξε ότι ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστική σεζόν”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo, κ. Γιάννης Σύψας. “Τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας μάς δίνουν ώθηση για να ξεκινήσουμε από σήμερα την προσπάθεια “.

Φ. Αραμπατζή: “Κομβική η σημασία των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη βάση”
Την 1η Expo “NOSTOS” για τον Εναλλακτικό Τουρισμό, επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Σερρών κα Φωτεινή Αραμπατζή, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ στην παρέμβασή της υπογράμμισε ότι η διαχρονικότητα, η αυθεντικότητα και η πολυποικιλότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αποτελούν το διαφορικό πλεονέκτημά του για την ανάπτυξη του Τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στις νομοθετικές ρυθμίσεις και κανονιστικές παρεμβάσεις, που η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε στα χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης της για την ανάπτυξη των  Ειδικών Μορφών Τουρισμού ως βασικού μοχλού άμβλυνσης της εποχικότητας και ισχυροποίησης της τεράστιας δυναμικής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Κορυφαία εξ αυτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ορισμός μίας σειράς Ειδικών Μορφών Τουρισμού που εισήχθη με τον Νόμο 4276/2012, και έδινε επιτέλους τη δυνατότητα  διεύρυνσης – για πρώτη φορά – του Τουρισμού μας σε 12μηνη βάση για όλη την ελληνική επικράτεια – ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την περιφέρεια.

Η κα Αραμπατζή επεσήμανε ότι η σημερινή Κυβέρνηση όχι μόνο άφησε τον ελληνικό Τουρισμό στον “αυτόματο πιλότο” της δυναμικής, που είχε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια αλλά ορθώνει δυστυχώς με τις πολιτικές της πολλαπλά εμπόδια και επιβαρύνσεις, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητά του κυρίως με την ασφυκτική υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που ναρκοθετούν τον ελληνικό τουρισμό, επισήμανε η τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, η Νέα Δημοκρατία, απαντά με το τρίπτυχο: Λιγότεροι φόροι, γενναίο “άνοιγμα” στην επιχειρηματικότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας. Προτάσσει ως επιβεβλημένη πλέον την ανάγκη για ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο Πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και φορολογικών κινήτρων για την ανάκαμψη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, ώστε να δημιουργήσει και πάλι τις προϋποθέσεις, προκειμένου η πολύτιμη “σταθερά” της οικονομίας μας, που εισφέρει πάνω από το 25% του ΑΕΠ και περισσότερες από 700.000 θέσεις εργασίας, να αποκτήσει την κορυφαία θέση, που της αξίζει στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Η ΝΔ δεσμεύεται και για τη δυναμική επανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού, όχι για να δημιουργηθεί, όπως ανέφερε, ένα ακόμη υπουργείο, αλλά για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα η ταχύτητα και ο συντονισμός, που απαιτεί ο δυναμικός τομέας του τουρισμού.

Νωρίτερα η κα Αραμπατζή πραγματοποίησε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Ναυπάκτου με τους οποίους και συζήτησε τα σημαντικά θέματα, που αφορούν την τοπική τουριστική επιχειρηματικότητα ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, προκειμένου να λάβει την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024