Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣημερινή απεργία στην Ιταλία προκαλεί καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων
Αερομεταφορές

Σημερινή απεργία στην Ιταλία προκαλεί καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων

Η εθνική απεργία θα επηρεάσει επίσης τις δημόσιες μεταφορές στην Ιταλία, έτσι ώστε οι επιβάτες καλούνται να προβαίνουν σε εναλλακτικές ρυθμίσεις και να διαθέτουν αρκετό χρόνο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις προς Ιταλία, ιδιαίτερα προς Πίζα και Βενετία, είναι πιθανόν να διαταραχθούν σήμερα λόγω σημερινής πανιταλικής απεργίας στη γείτονα χώρα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από πρόσθετες απεργιακές κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο της Πίζας για 24 ώρες.

Η EasyJet έχει ήδη ακυρώσει σειρά πτήσεων και επιτρέπει στους πελάτες της να ρυθμίσετε εκ νέου τα ταξίδια τους. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε: “Παρά το γεγονός ότι η απεργία είναι σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία περιμένουμε η Βενετία και η Πίζα να επηρεαστούν ιδιαίτερα.

Οι πελάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται θα ενημερωθούν άμεσα μέσω SMS, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που έχουν δώσει κατά τη στιγμή της κράτησης και του check in τους.

Συνιστούμε στους πελάτες αυτούς να μην ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο, αλλά να συνδεθούν online για τη διαχείριση των κρατήσεών τους, να κανονίσουν τη μεταφορά ή την επιστροφή των χρημάτων τους”.

Η British Airways έχει ως στόχο να λειτουργήσει κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα στην Ιταλία σήμερα, αλλά προειδοποίησε τους πελάτες της ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στην παραλαβή των αποσκευών τους κατά την άφιξη, καθώς και στη διαδικασία κατά την αναχώρησή τους. Και πρόσθεσε: “Η κατάσταση μπορεί να είναι να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, γι’αυτό σας παρακαλούμε να ελέγχετε τα στοιχεία της πτήσης σας πριν από το ταξίδι προς το αεροδρόμιο”. Και η BA δήλωσε ότι οι πτήσεις προς Πίζα ήταν πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο.

Η εθνική απεργία θα επηρεάσει επίσης τις δημόσιες μεταφορές στην Ιταλία, έτσι ώστε οι επιβάτες καλούνται να προβαίνουν σε εναλλακτικές ρυθμίσεις και να διαθέτουν αρκετό χρόνο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε 21 πόλεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις και θα συνεχιστούν αύριο με συγκέντρωση στη Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα μάλιστα, οι δύο από τις τρεις γραμμές του Μετρό παρέλυσαν ολοσχερώς, όπως επίσης και οι συγκοινωνίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024