Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤαξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων
Ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαίκούς προορισμούς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η οδηγία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2018.

H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, προειδοποιεί το State Department με νέα του ταξιδιωτική οδηγία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. “Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις”, αναφέρει.

“Οι πρόσφατες γνωστές επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη”, επισημαίνει το State Department. “Πέρυσι, επιθέσεις με μεγάλο αριθμό θυμάτων έλαβαν χώρα στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να λαμβανουν αντιτρομοκρατικά μέτρα, το υπουργείο εξακολουθεί να ανησυχεί για την πιθανότητα μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για την πιθανότητα συμπαθούντες των τρομοκρατών ή εξρεμιστές να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση”.

Το υπουργείο συστήνει στους Αμερικανούς που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Ευρώπη, να επαγρυπνούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και κτίρια κυβερνητικών υπηρεσιών. Ακόμη, σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, νυχτερικά κέντρα, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, καλλιτεχνικές ή άλλες μαζικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όλοι αυτοί οι χώροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Οι τρομοκράτες επιμένουν να χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία τακτικής επιθέσεων, όπως πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά, αιχμηρά όπλα ή οχήματα ως μέσα διεμβόλισης, τα οποία είναι δύσκολο να προβλεφθούν ως μέσο επίθεσης”, αναφέρει μεταξύ άλλων το State Department.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024