Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής και απόδοσης του φόρου διαμονής στις ΔΟΥ
Νομοθεσία

Διευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής και απόδοσης του φόρου διαμονής στις ΔΟΥ

Ο φόρος διαμονής καταβάλλεται από τον διαμένοντα την ημέρα αναχώρησης από το κατάλυμα και αποδίδεται από τους ξενοδόχους στις ΔΟΥ με μηνιαίες δηλώσεις, μέχρι την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής του φόρου διαμονής από τους διαμένοντας και απόδοσής του στις εφορίες από τους ξενοδόχους, περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων.

Σύμφωνα με αυτήν, ορίζεται ότι ότι ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2018, βαρύνει τον διαμένοντα, επιβάλλεται ανά ημέρα διαμονής ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα και καταβάλλεται από αυτόν την ημέρα της αναχώρησής του από το κατάλυμα με την έκδοση ειδικού στοιχείου – απόδειξης είσπραξής του από τις επιχειρήσεις.

Οι, δε, ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, αποδίδουν το φόρο διαμονής στις ΔΟΥ με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που εκδόθηκαν τα αποδεικτικά είσπραξης.

Στην τροπολογία, σημειώνεται ότι ο φόρος διαμονής δεν επιβαρύνεται από ΦΠΑ και δεν επιβάλλεται σε περίπτωση δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις επιχειρήσεις.

Τροπολογία – προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για “Αγορές Χρηματοπιστωτικών μέσων και ά…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024