Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Selina εισέρχεται στην ελληνική αγορά
Ξενοδοχία

Η Selina εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων, στοχεύοντας σε 2.000 κρεβάτια μέχρι το τέλος του 2018 και 10.000 κρεβάτια σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Selina, η παγκόσμια ταξιδιωτική κοινότητα boutique προορισμών, ανακοινώνει τα σχέδιά της να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στοχεύει σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ψάχνει για μοναδικές τοποθεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων, στοχεύοντας σε 2.000 κρεβάτια μέχρι το τέλος του 2018 και 10.000 κρεβάτια σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Selina αναπτύσσει ένα παγκόσμιο οικοσύστημα για τους ταξιδιώτες που θέλουν να συνδυάσουν εργασία, ψυχαγωγία και χαλάρωση. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην εμπειρία του ταξιδιού με καταλύματα εξαιρετικού design, εργασιακούς χώρους, προτάσεις ψυχαγωγίας και εμπειρίες βασισμένες στην κουλτούρα του κάθε τόπου. Η νέα γενιά ταξιδιωτών έχει πολιτιστικές ανησυχίες, κοινωνική ευαισθησία, συλλέγει εμπειρίες, εργάζεται, διασκεδάζει. Η εταιρία προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες και στον τρόπο ζωής τους, παρέχει από την άνεση και το στυλ ενός boutique ξενοδοχείου μέχρι και την εναλλακτική επιλογή ενός hostel, ανάλογα με το διαθέσιμο budget τους.

Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί σε οκτώ χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ακολουθώντας ένα  σχέδιο επέκτασης που αφορά σε καταλύματα στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Πρόσφατα εξασφάλισε ακίνητα στην Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, στοχεύοντας να έχει παρουσία σε 40 χώρες στα επόμενα πέντε χρόνια.

Κάθε τοποθεσία της Selina είναι βασισμένη πάνω σε τρεις αξίες:

  • Nomad – η φιλοσοφία ζωής της νέας γενιάς ταξιδιωτών που θέλει να συνδυάσει την ευέλικτη επαγγελματική εργασία με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.
  • Explore – το σύνολο υπηρεσιών προσφέρει στους φιλοξενούμενους τις καλύτερες εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν σε κάθε τόπο.
  • Playground – τα μοναδικά προγράμματα ψυχαγωγίας και χαλάρωσης περιλαμβάνουν γευσιγνωσία τοπικών φαγητών και ποτών, συναυλίες, ζωντανές εκδηλώσεις τέχνης, workshops μέχρι και συνέδρια.

Το μοντέλο λειτουργίας της είναι τόσο ευέλικτο όσο και ο σύγχρονος ταξιδιώτης. Το πρώτο βήμα είναι ο εντοπισμός και στη συνέχεια η μακροχρόνια μίσθωση υφισταμένων ακινήτων σε ελκυστικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Το επόμενο βήμα είναι η ανακαίνιση των ακινήτων  σε συνεργασία με εγχώριους καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες. Η ομάδα της Selina ανά τοποθεσία στελεχώνεται με εκπαιδευμένα μέλη και η διαδικασία της ανακαίνισης μπορεί να διαρκέσει 90-120 ημέρες.

Η Selina στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί ένα δίκτυο συνεργατών που απαρτίζεται από τοπικούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές και εμπειρογνώμονες από διάφορους χώρους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν και να σχεδιάσουν concepts εμπνευσμένα από την τοπική κουλτούρα.

Ο Rafael Museri, co-founder και CEO της Selina, επεσήμανε σχετικά: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τη Selina στην Ελλάδα. Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας. Το 2018, αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα περίπου 30 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν μια πληθώρα γνωστών αλλά και εναλλακτικών προορισμών. Η δραστηριοποίηση της Selina στην Ελλάδα αποτελεί μια φυσική επιλογή. Μέσω της Selina καλωσορίσαμε περισσότερους από 150.000 επισκέπτες στα καταλύματά μας πέρσι και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό ταξιδιωτών τις καλύτερες τοποθεσίες και στιγμές της Ελλάδας”.

Ο κ. Σταύρος Τόλιας, Country Manager της Selina για την Ελλάδα, δήλωσε: “Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδο της στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι η μοναδική μας ταξιδιωτική φιλοσοφία θα προσελκύσει εξίσου ξένους και τοπικούς ταξιδιώτες. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλουμε στην αυξανόμενη τουριστική αγορά με τη δημιουργία καταλυμάτων μοναδικής αισθητικής, αλλά ταυτόχρονα εμπνευσμένων από την τοπική κουλτούρα, τα οποία εμπλέκουν και υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία. Η αξία του community αποτελεί το DNA του brand. Στοχεύουμε σε πάνω από 10.000 κρεβάτια σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα πέντε χρόνια και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μέχρι και 1.000 θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες”.

Διαμονή: H Selina προσφέρει προτάσεις διαμονής για τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη, παρέχοντας τους ένα παγκόσμιο οικοσύστημα δωματίων εξαιρετικού design σε συνδυασμό με μεγάλους κοινόχρηστους χώρους και σημεία εργασίας. Η ολιστική προσέγγιση της Selina στην διαμονή δίνει τη δυνατότητα στον καθένα, ανεξάρτητα από το budget του και από το που έρχεται, να ζήσει μία μοναδική εμπειρία μέσα σε μια κοινότητα ατόμων με παρόμοιο τρόπο σκέψης. Έτσι προσφέρει μια ευρεία γκάμα διαμονής από αιώρες και κοινόχρηστούς χώρους, μέχρι πολυτελείς σουίτες.

Design: Η δημιουργικότητα και η αξία του community αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της Selina και κάθε κατάλυμα σχεδιάζεται με βάση την κουλτούρα του κάθε τόπου. Η έμπνευση για κάθε τοποθεσία γεννιέται στα Selina Workshops, on-site χώρους όπου οι σχεδιαστές της Selina συνεργάζονται με ντόπιους καλλιτέχνες και τεχνίτες με σκοπό τη δημιουργία καταλυμάτων ιδιαίτερου design που περιέχουν έπιπλα τοπικής προέλευσης, δίνοντας μια μοναδική νότα εντοπιότητας. Η Selina επίσης ανακυκλώνει τα υπάρχοντα υλικά ώστε να καταστήσει τον τελικό σχεδιασμό κάθε σημείου της βιώσιμο, δημιουργικό και κυρίως αυθεντικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024