Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Σεπτέμβριο η συμφωνία του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
Υποδομές

Το Σεπτέμβριο η συμφωνία του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι στα θερινά τμήματα της Βουλής θα έρθει και ο διαγωνισμός που έγινε για το Θριάσιο. Όσον αφορά στο Ελληνικό, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαγωνιστική διαδικασία για το Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια είπε ότι θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

“Στο Καστέλι έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαγωνιστική διαδικασία, έχουμε πάρει τις περισσότερες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επομένως το Σεπτέμβριο θα έρθει η συμφωνία του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα στα θερινά τμήματα θα έρθει και ο διαγωνισμός που έγινε για το Θριάσιο και έχουμε και το Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι η ανάπτυξη απλά. Γιατί εκεί πρέπει να κινηθούμε, να σταθούμε στα πόδια μας. Άρα τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται πρέπει να σχετίζονται με τη στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων που έχουμε. Και η Κρήτη έχει ανάγκη από υποδομές για να στηρίξουμε την παραγωγή της”.

Όσον αφορά στην επένδυση του Ελληνικού, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό θα ρωτήσετε αυτούς που είχαν ξεκινήσει το διαγωνισμό. Οι διαγωνισμοί που ξεκινάμε εμείς ολοκληρώνονται στους χρόνους που έχουμε προβλέψει”.

Τέλος, σχετικά με τα υδατοδρόμια, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: “Για τα υδατοδρόμια, υπάρχει διαδικασία, έχουν αδειοδοτηθεί αν θυμάμαι καλά δυο υδατοδρόμια. Ήταν άλλη η λογική που ήθελαν κάποιοι να περάσουν για τα υδατοδρόμια: ήταν πως κάνουμε εμπόριο αδειοδοτήσεων στα υδατοδρόμια, όπως είχε γίνει παλιότερα με τα φωτοβολταϊκά, όπως είχε γίνει με τις ανεμογεννήτριες, όπως είχε γίνει με μια σειρά από παραγωγικές δράσεις, που κάποιοι ήταν από πάνω σαν κοράκια και εμπορεύονταν τις άδειες. Δεν έκαναν έργα. Το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια είναι στη Βουλή, αν θυμάμαι καλά έμενε μια υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών που πρέπει να έχει μπει και επομένως θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι. Και προβλέπεται το πώς πρέπει να γίνει και η αδειοδότηση των υδατοδρομίων, αλλά και πως δεν προβλέπεται και απαγορεύεται να γίνει το εμπόριο αδειών των υδατοδρομίων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024