Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο Υπουργείο Πολιτισμού επανεκκινεί το θέμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Πολιτισμός

Το Υπουργείο Πολιτισμού επανεκκινεί το θέμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Επιστολή της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού στον Βρετανό ομόλογό της με θέμα την επανεκκίνηση του διαλόγου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

​Σε συνέχεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον ομόλογό της και έθεσε στη βρετανική πλευρά το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, και δεδομένου ότι η διευθέτηση της μακροχρόνιας αυτής εκκρεμότητας αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Κυβέρνησης, η υπουργός απέστειλε επιστολή προς τον Βρετανό ομόλογό της, ζητώντας και επίσημα την επανεκκίνηση του διαλόγου για το κρίσιμο ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών του μνημείου αυτού της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι η κα Κονιόρδου στην επιστολή της προβάλλει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, με έμφαση στις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του ζητήματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO (ICPRCP). Περαιτέρω, προσκαλεί τη βρετανική πλευρά σε συνάντηση στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024