Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚομπίνες με επιδοτήσεις από ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα αποκάλυψε ο ΣΔΟΕ
Τουρισμός και οικονομία

Κομπίνες με επιδοτήσεις από ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα αποκάλυψε ο ΣΔΟΕ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, με αιτιολογία τον εκσυγχρονισμό τους, ξενοδοχεία λάμβαναν επιδοτήσεις, χωρίς να τηρούν τους όρους.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν, εντός του 2018, μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

Ενδεικτικά παραθέτονται κάποιες (με ποσά άνω των 300.000 ευρώ) περιπτώσεις ελέγχων και τα αποτελέσματά τους:

Ι. Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής
Έλεγχοι επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων

  • Ξενοδοχειακή μονάδα στη Δυτική Ελλάδα έλαβε επιδότηση πλέον του 1.200.000,00 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης. Επίσης, διαπιστώθηκε η καταστρατήγηση των διατάξεων του κώδικα τελών χαρτοσήμου και συντάχθηκαν σχετικά δελτία προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για απόδοση τελών χαρτοσήμου ποσού 7.295.725,82 ευρώ.
  • Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου έλαβε επιδότηση πλέον των 2.000.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  • Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Ιονίου έλαβε επιδότηση συνολικού ύψους 1.251.299,00 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  • Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Ιονίου έλαβε επιδότηση πλέον του 1.000.000,00 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  • Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου έλαβε επιδότηση πλέον των 900.000,00 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.

ΙΙ. Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Μακεδονίας
Έλεγχοι επιδοτήσεων

  • Έλεγχος σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεντρική Μακεδονία, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 6.839.100,00 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024