Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟι Χρυσοί Σκούφοι 2019 απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας
Γαστρονομία

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2019 απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας

Είκοσι οκτώ εστιατόρια απέσπασαν φέτος τη διάκριση έναντι των περυσινών 24.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σε μια λαμπερή τελετή την οποία θα θυμούνται προσκεκλημένοι όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια του 2019 αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν μόνο εξαιρετικές υψηλού επιπέδου γεύσεις του  Ιταλού σεφ Davide Scabin.

Είκοσι οκτώ εστιατόρια απέσπασαν φέτος τη διάκριση έναντι των περυσινών 24, σε μια ομολογουμένως πολύ καλή χρονιά για την ελληνική γαστρονομική σκηνή. Το “Grandma’s” στο ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites στην Ίο, το “La Veranda” στη Μύκονο, το “Ovac” στη Σαντορίνη, o “Διόνυσος” στην Ελούντα και το “Aleria” στο Μεταξουργείο ήταν τα θριαμβευτικά new entries της χρονιάς, με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και την Αθήνα να δείχνουν την εξέλιξή τους, ενώ η κορυφή των Χρυσών Σκούφων διατήρησε το κερκυραϊκό της χρώμα, με το “Etrusco” να αναδεικνύεται για άλλη μία φορά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τα τρία αθηναϊκά “Σπονδή“, “Varoulko Seaside” και “Botrini’s“, ο σεφ κ. Έκτορας Μποτρίνι απέσπασε άλλη μία διάκριση με το “Fresco” στη Χαλκιδική, ενώ το “Χαρούπι” της Θεσσαλονίκης ήταν το εστιατόριο που κέρδισε το Βραβείο Κοινού by Kaiser.

Ο σεφ με αστέρι Michelin Davide Scabin από το Τορίνο δημιούργησε ένα τολμηρό μενού στο επίσημο δείπνο της τελετής απονομής, με την καθοριστική συμβολή του executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριου Κουστούδη και της ομάδας του ξενοδοχείου.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, απένειμε το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της ελλάδας, το “Etrusco” (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι), στον σεφ κ. Έκτορα Μποτρίνι, και τον κ. Νίκο Μπίλλη, σεφ/ιδιοκτήτη και sous chef αντίστοιχα. Μαζί τους οι συμπαρουσιαστέςσ της βραδιάς, κ. Γιώργος κοτανίδης και κα Κατερίνα Μισιχρόνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024