Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤοποθέτηση του ΣΕΤΕ σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Τοποθέτηση του ΣΕΤΕ σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19

Ψυχραιμία, συντονισμό και συνεργασία ζητά ο ΣΕΤΕ, εν αναμονή των 30 εκατ. τουριστών που αναμένονται στην Ελλάδα τη νέα σεζόν.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιδημία του COVID-19 και επ’αφορμή του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα:

“Τους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία. O ΣΕΤΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η έγκυρη ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης που χρειάζεται να εφαρμοστούν.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση”.

Στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας κ. Δημήτρη Τσαλικάκη και κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024