Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ΠΟΤ καλούν σε συντονισμό και υπευθυνότητα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ΠΟΤ καλούν σε συντονισμό και υπευθυνότητα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζονται στενά και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα υγείας θα εφαρμόζονται με τρόπους που θα ελαχιστοποιούν την περιττή παρέμβαση στις διεθνείς μετακινήσεις και το εμπόριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση σχετικά με την επιδημία του COVID-19, δηλώνοντας ότι και οι δύο συνεργάζονται στενά και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα υγείας θα εφαρμόζονται με τρόπους που θα ελαχιστοποιούν την περιττή παρέμβαση στις διεθνείς μετακινήσεις και το εμπόριο.

“Καθώς το παρόν ξέσπασμα της επιδημίας κορονοϊού COVID-19 συνεχίζει να αναπτύσσεται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) δεσμεύονται να συνεργαστούν για να καθοδηγήσουν την αντίδραση στους τομείς ταξιδιών και τουρισμού απέναντι στην κρίση του COVID-19.

Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κήρυξε το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID-19 ως εκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας παγκοσμίου ενδιαφέροντος και εξέδωσε μια σειρά προσωρινών συστάσεων. Ο ΠΟΥ δεν πρότεινε κανένα ταξιδιωτικό ή εμπορικό περιορισμό με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες. Ο οργανισμός συνεργάζεται στενά με διεθνείς εμπειρογνώμονες, κυβερνήσεις και εταίρους για την ταχεία διεύρυνση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με αυτό το νέο ιό, για την παρακολούθηση της εξάπλωσης και της επιδημίας του και για την παροχή συμβουλών σε χώρες και την παγκόσμια κοινότητα σχετικά με μέτρα προστασίας της υγείας και πρόληψης της εξάπλωσής του.

Η συνεργασία είναι το κλειδί
Ο τομέας του τουρισμού είναι απολύτως προσηλωμένος στο να βάζει σε προτεραιότητα την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι ο τομέας μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη συγκράτηση του COVID-19. Ο ΠΟΤ και ο ΠΟΥ συνεργάζονται στενά και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα υγείας θα εφαρμόζονται με τρόπους που θα ελαχιστοποιούν την περιττή παρέμβαση στις διεθνείς μετακινήσεις και το εμπόριο.

Η ανταπόκριση του τουρισμού πρέπει να καταμετράται και να είναι συνεπής, ανάλογη με την απειλή της δημόσιας υγείας και με βάση την τοπική αξιολόγηση των κινδύνων, με τη συμμετοχή κάθε τμήματος της τουριστικής “αλυσίδας” – δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και τουρίστες, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες και συστάσεις του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΤ και ο ΠΟΥ είναι έτοιμοι να συνεργαστούν στενά με όλες αυτές τις κοινότητες και τις χώρες που πλήττονται από την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην υγεία, για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο και πιο ανθεκτικό μέλλον. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πέραν αυτών μπορούν να προκαλέσουν περιττές παρεμβάσεις στη διεθνή κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιπτώσεων στον τουριστικό τομέα.

Σε αυτήν τη δύσκολη χρονική στιγμή, ο ΠΟΤ και ο ΠΟΥ ενώνονται με τη διεθνή κοινότητα σε καθεστώς αλληλεγγύης με τις πληγείσες χώρες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024