Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚοινό πρωτόκολλο EASA – ECDC για τη διασφάλιση της υγείας στα αεροπορικά ταξίδια
Αερομεταφορές

Κοινό πρωτόκολλο EASA – ECDC για τη διασφάλιση της υγείας στα αεροπορικά ταξίδια

Ορισμένες γενικές αρχές ισχύουν καθ'όλη τη διάρκεια: διατήρηση της φυσικής απόστασης όπου είναι δυνατόν, μάσκα προσώπου για την προστασία άλλων επιβατών και σχολαστική και συχνή υγιεινή των χεριών.

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εξέδωσαν ένα κοινό έγγραφο, που καθορίζει μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας της υγείας των ταξιδιωτών και του προσωπικού της αεροπορίας μόλις οι αεροπορικές εταιρείες επαναλάβουν τα τακτικά δρομολόγια πτήσεων μετά τη σοβαρή διαταραχή που προκλήθηκε από τον COVID-19.

Οι κατευθυντήριες γραμμές δίνουν υψίστης σημασίας στην υγειονομική ασφάλεια σε κάθε στάδιο της διαδρομής των επιβατών. Αναγνωρίζοντας ότι τα αεροδρόμια, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροσκάφη είναι διαφορετικά, χρειάζεται μια ρεαλιστική προσέγγιση στην εφαρμογή τους – επισημαίνοντας και δίνοντας καθοδήγηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι μεμονωμένες τοποθεσίες και καταστάσεις μπορούν να τροποποιηθούν καλύτερα, ώστε να πληρούν τα νέα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας.

Ορισμένες γενικές αρχές ισχύουν καθ’όλη τη διάρκεια: διατήρηση της φυσικής απόστασης όπου είναι δυνατόν, μάσκα προσώπου για την προστασία άλλων επιβατών και σχολαστική και συχνή υγιεινή των χεριών. Οι επιβάτες και ο γενικός πληθυσμός πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο φιλτραρισμένος αέρας στα αεροπλάνα είναι ασφαλέστερος και καθαρότερος από ό,τι πολλοί από εμάς αναπνέουμε στο έδαφος.

Η κατάρτιση των κατευθυντήριων γραμμών από την EASA και το ECDC έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων για την ασφαλή αποκατάσταση των υπηρεσιών μεταφορών και της συνδεσιμότητας μετά το ξέσπασμα του COVID-19.

“Η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων ήταν πάντα υψίστης σημασίας στην αεροπορία”, δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Adina Valean. “Οι επιβάτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο γεγοπνός ότι ξαναγυρνώντας στους ουρανούς, σε περιορισμένο χώρο, μαζί με άλλους ανθρώπους, θέτει τον ελάχιστο δυνατό κίνδυνο για την υγεία τους. Βασιστήκαμε στους ειδικούς μας από την EASA και το ECDC για να καθορίσουν μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την ασφαλή επανάληψη των αεροπορικών ταξιδιών εντός της ΕΕ. Το πρωτόκολλο που κυκλοφόρησε θα καθησυχάσει τους επιβάτες ότι είναι ασφαλές για αυτούς να πετάξουν και έτσι να βοηθήσουν τη βιομηχανία να ανακάμψει από τις επιπτώσεις αυτής της πανδημίας”.

EASA-ECDC COVID-19 Operatio…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024