Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: 'Οι αποφάσεις μας στον τουρισμό αποτελούν πυξίδα για ανάλογους χειρισμούς άλλων χωρών'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Οι αποφάσεις μας στον τουρισμό αποτελούν πυξίδα για ανάλογους χειρισμούς άλλων χωρών'

Ομιλία του υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό.

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό.

Τόνισε ότι η χώρα μας είναι μπροστά στα όσα αφορούν στον τουρισμό και πως “οι αποφάσεις που λαμβάνονται ζητούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και αποτελούν πυξίδα για ανάλογους χειρισμούς άλλων χωρών”. Ακόμα είπε πως “έχουμε μια μοναδική χρυσή ευκαιρία” και καταδίκασε κάθε “ερασιτεχνισμό” που δεν στηρίζει την εξέλιξη του κράτους, της οικονομίας και δε βοηθά να ανακτηθεί το, λόγω πανδημίας, χαμένο έδαφος.

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε την καθαρότητα του σχεδίου επανεκκίνησης που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός και εξειδικεύτηκε από τους υπουργούς. Εστιάζοντας στο σχέδιο για τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη στοχευμένη του δομή και τη διασφάλιση, μέσα από όσα προβλέπει, της ομαλής επανένταξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων στον τουρισμό.

Τόνισε την αξία που έχει το άνοιγμα των επιχειρήσεων, κατέγραψε την ευρωπαϊκή τάση αποκατάστασης της ομαλότητας και ανέδειξε την ουσιαστική σημασία που έχει να μειωθεί η αβεβαιότητα των επιχειρήσεων ώστε να λειτουργήσουν, να προσλάβουν εργαζόμενους και να εξελιχθούν με τα υγειονομικά χαρακτηριστικά που προβλέπονται στο συνολικό σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση και του τομέα του τουρισμού.

Έκανε αναφορά στην ρεαλιστική πλευρά του σχεδίου, έδωσε σαφείς εξηγήσεις για την εφαρμογή του και την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει μέσω της τήρησης των όσων προβλέπει, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να επιφέρουν τη σιγουριά και την αποτελεσματικότητα η οποία επιζητείται από την αγορά και τους συντελεστές της.

“Στηρίζουμε ανέργους, εποχικά ανέργους και επιχειρήσεις, δημιουργούμε γέφυρα για περάσουν στην ομαλότητα. Στηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα, μειώνουμε τον ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές. Στηρίζουμε τον Έλληνα πολίτη και τα νοικοκυριά” ανέφερε ο κ. Θεοχάρης αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ακόμη υπογράμμισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση με ομολόγους του άλλων χωρών, δρομολογούνται ενέργειες και εξετάζονται όλες οι “περιοχές” δράσης που θα αποφέρουν οφέλη στον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι “το σχέδιο αυτό στηρίζει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού τουρισμού, γιατί στηρίζει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που αξιοποιείται όλους τους μήνες του χρόνου και το οποίο ταιριάζει στη θαλάσσια και στη νησιωτική φύση της χώρας μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024