Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι βρετανικές αεροπορικές ζητούν 'γέφυρες' με 45 χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα
Αερομεταφορές

Οι βρετανικές αεροπορικές ζητούν 'γέφυρες' με 45 χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν τοποθετήσει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ως προς την εξαίρεση των αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την καραντίνα των 14 ημερών, που πρόκειται να αρχίσει να ισχύει από τις 8 Ιουνίου.

British Airways, easyjet and Virgin Atlantic κατήρτισαν λίστα με 45 χώρες με τις οποίες βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει τη δημιουργία των λεγόμενων “αεροπορικών γεφυρών”. Οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί της Βρετανίας, τονίζουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι  να τροποποιηθεί η ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η λίστα, που στάλθηκε στους αρμόδιους υπουργούς της βρετανικύης κυβέρνησης, περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων τις Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, αλλά και τις ΗΠΑ, όπως και πολλές χώρες της Καραϊβικής και της μεσογειακής Αφρικής.

Επιθυμία των εταιρειών είναι οι εξαιρέσεις αυτές να τεθούν σε ισχύ στο τέλος του μήνα το αργότερο, τουλάχιστον για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η λίστα των 45 χωρών και το μέτρο των αεροπορικών γεφυρών-εξαιρέσεων από την καραντίνα τυγχάνει της στήριξης αρκετών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024