Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚλείνει το αεροδρόμιο της Σάμου λόγω του σεισμού 6.7R
Προορισμός

Κλείνει το αεροδρόμιο της Σάμου λόγω του σεισμού 6.7R

Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο κα στα νοτιόχωρα της Χίου από το σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το αεροδρόμιο της Σάμου κλείνει για τις επόμενες δύο ώρες για λόγους ασφαλείας και για επιθέωρηση από τυχός ζημιές.

Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ. βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Το αεροδρόμιο της Σάμου “Αρίσταρχος ο Σάμιος” κλείνει για τις επόμενες δύο ώρες για λόγους ασφαλείας και για επιθέωρηση από τυχός ζημιές. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σάμο. Πρόκειται για ορθοπεδικά τραύματα και δεν κινδυνεύει η ζωή τους (οι δύο έχουν πάρει εξιτήριο).

Μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι κατέρρευσε λόγω του ισχυρού σεισμού. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων.

Τα περισσότερα σπίτια που έχουν καταρρεύσει στο νησί είναι παλιά και εγκαταλελειμμένα στο Πυθαγόρειο, στο Καρλόβασι και στην πρωτεύουσα. Γίνονται οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής των ζημιών.

Έκκληση στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναταλικού Αιγαίου απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με δύο μηνύματα μέσω 112, που έστειλε πριν από λίγο να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων των νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία- Κω – Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίδυνο μεγάλων μετασεισμών.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σάμου τους οποίους επίσης καλεί να απομακρυνθούν από τα κτίρια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία εξωτερικά.


Στιγμιότυπο απο τις ζημιές στη Σμύρνη (φωτό: Anadolu Agency via Getty)

Από την άλλη μεριά του Αιγαίου, η πόλη της Σμύρνης έχει υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές με καταρρεύσεις πολυόροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Τουρκίας, με 4.5 εκατ. κατοίκους.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024