Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςGlobaldata: Μια δεύτερη θητεία Trump ίσως παρεμποδίσει την τουριστική ανάκαμψη των ΗΠΑ
Τάσεις

Globaldata: Μια δεύτερη θητεία Trump ίσως παρεμποδίσει την τουριστική ανάκαμψη των ΗΠΑ

Οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ αναμένεται πλέον να εμφανίσουν εντυπωσιακή ετήσια μείωση κατά 75% το 2020, σύμφωνα με την GlobalData, κυρίως λόγω του αντίκτυπου του COVID-19. Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα, που εξαρτώνται από τον διεθνή τουρισμό, έχουν ήδη επηρεαστεί σοβαρά.

Με την απροσδόκητη νίκη του Προέδρου Trump το 2016 πιθανότατα να έχει συμβάλλει στην επιβράδυνση κατά 2,1% στον σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) του διεθνούς τουρισμού στις ΗΠΑ*, μια δεύτερη θητεία υπό τη διοίκηση Trump -σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο του COVID-19- δεν αφήνει στον αμερικανικό τουριστικό τομέα περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία, υποστηρίζει η διεθνής εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData.

Ο Ralph Hollister, αναλυτής Ταξιδιών & Τουρισμού στην GlobalData, σχολιάζει: “Ενώ η αιτιώδης συνάφεια δεν μπορεί να αποδειχθεί, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρώτης θητείας του Προέδρου Τραμπ και επιβράδυνσης στις διεθνείς αφίξεις, η οποία αναμένεται να αυξήσει την ανησυχία στον τουριστικό τομέα των ΗΠΑ στις τρέχουσες εκλογές, σχετικά με το πως μια ταχεία ανάκαμψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Το 2017, οι διεθνείς διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν με ταχύ ρυθμό και η αξία του αμερικανικού δολαρίου ήταν σε πτώση. Αυτοί οι δύο παράγοντες θα έπρεπε να είχαν σημαδέψει τη διεθνή τουριστική ανάπτυξη το 2017 (που έφτασε σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ) και τα επόμενα χρόνια – κάτι που δε συνέβη. Σύμφωνα με την GlobalData, από το 2016 έως το 2019, οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με αργό σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 1%. Συγκριτικά, από το 2013 έως το 2016, αυξήθηκαν σε πολύ υψηλότερο CAGR, 3,1%.

Οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ αναμένεται πλέον να εμφανίσουν εντυπωσιακή ετήσια μείωση κατά 75% το 2020, σύμφωνα με την GlobalData, κυρίως λόγω του αντίκτυπου του COVID-19. Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα, που εξαρτώνται από τον διεθνή τουρισμό, έχουν ήδη επηρεαστεί σοβαρά και χρειάζονται την ταχύτερη δυνατή πορεία προς την ανάκαμψη.

Ο Hollister εξηγεί: “Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μια δεύτερη θητεία του Πρόοέδρου Trump θα μπορούσε να παρατείνει την ανάκαμψη του τουρισμού στις ΗΠΑ, από τις αρνητικές απόψεις του στη μεταναστευτική πολιτική έως την απαγόρευση ατόμων που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ένας σημαντικός λόγος είναι ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία αυξανόμενη αγοραστική δύναμη των Κινέζων ταξιδιωτών τους έβαλε στο προσκήνιο των τουριστικών στρατηγικών πολλών εθνών – δεδομένου του μεγάλου αριθμού τουριστών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Η επιθετική προσέγγιση του Προέδρου Trump στην Κίνα έχει επηρεάσει τις αφίξεις από αυτήν την πολύτιμη τουριστική αγορά. Σύμφωνα με την GlobalData, το διάστημα 2013-2016, οι αφίξεις από την Κίνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ταχύ ρυθμό CAGR 18,1%. Από το 2016 έως το 2019, οι αφίξεις μειώθηκαν, με CARC 2,5%.

Αυτή η τάση των κινεζικών αφίξεων σταδιακά να μειώνονται θα μπορούσε να συνεχιστεί και πέρα από την πανδημία, εάν η τεταμένη σχέση του Προέδρου Trump με την Κίνα δε δείξει κανένα σημάδι βελτίωσης κατά τη διάρκεια μιας πιθανής δεύτερης θητείας του”.

*Σύγκριση της ανάπτυξης μεταξύ περιόδων 2016-2019 και 2013-2016.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024