Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε νέο lockdown η Βρετανία, κομμένα τα διεθνή ταξίδια για διακοπές
Προορισμός

Σε νέο lockdown η Βρετανία, κομμένα τα διεθνή ταξίδια για διακοπές

Τα νέα μέτρα θα έχουν διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. Το μέτρο δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ανακοίνωσε το Σάβατο 31 Οκτωβρίου τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου “κύματος’ της πανδημίας,

Από την Πέμπτη και έως τις 2 Δεκεμβρίου η χώρα μπαίνει σε νέο lockdown, με τα σχολεία ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά. Κλείνουν παμπ, μπαρ και εστιατόρια (με εξαίρεση το takeaway και το delivery), αν και οι παμπ δε θα επιτρέπεται να πωλούν αλκοόλ για takeaway.

Οι άνθρωποι δε θα μπορούν να ταξιδέψουν διεθνώς ή εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός εάν πρόκειται για εργασία, εκπαίδευση ή άλλες νομικά εξαιρούμενες εξαιρέσεις. Δεν επιτρέπονται διανυκτερεύσεις μακριά από τις πρώτες κατοικίες, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις,  συμπεριλαμβανομένης της εργασίας.

Η ελπίδα μας ήταν ότι μέσω της ισχυρής τοπικής ηγεσίας, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα ποσοστά μόλυνσης, αν και η νόσος αυξανόταν σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά όπως βλέπουμε, πρέπει να είμαστε ταπεινοί απέναντι στη φύση και σε αυτήν την χώρα. Δυστυχώς, όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο ιός εξαπλώνεται ακόμη πιο γρήγορα από το χειρότερο σενάριο των επιστημονικών συμβούλων μας, των οποίων τα μοντέλα δείχνουν τώρα ότι αν δε δράσουμε, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους θανάτους ανά ημέρα, με αρκετές χιλιάδες, μια αιχμή δυστυχώς, μεγαλύτερη από αυτήν που είδαμε τον Απρίλιο”, δήλωσε ο Boris Johnson κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Downing Street, έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς η απόφαση για καραντίνα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας. Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, παρότρυνε τους Σκωτσέζους να μην ταξιδέψουν στην Αγγλία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Ηνωμένο Βαασίλειο ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024