Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων ζητά η ΠΟΞ
Ξενοδοχία

Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων ζητά η ΠΟΞ

Η ΠΟΞ ζητά να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με σημερινή της επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, επισημαίνει ότι αν και τα ξενοδοχεία διατηρούν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτά, επί της ουσίας, δεν έχουν αντικείμενο δραστηριότητας και τα περισσότερα θα υποχρεωθούν να κλείσουν. Για το λόγο αυτό ζητά να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Ολόκληρη η επιστολή:

Προς
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση
Κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη
Υπουργό Επικρατείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε λειτουργία τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν μέσω lockdown αποτελεί για εμάς και τους εργαζομένους μας μια ακόμα έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τα ξενοδοχεία μας ασφαλή. Μια αναγνώριση των οικονομικών, και όχι μόνο, θυσιών μας για να τηρήσουμε με απόλυτη συνέπεια τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για τον κλάδο μας.

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, αν και οι επιχειρήσεις μας διατηρούν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές, επί της ουσίας, λόγω των υπόλοιπων περιορισμών που έχουν επιβληθεί, στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας και οι περισσότερες εξ αυτών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του υπουργείου σας προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (αναφερόμαστε στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σε οποία άλλη ρύθμιση τυχόν προβλεφθεί).

Πιστεύουμε πως το αίτημά μας αυτό, το οποίο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι ζωτικής σημασίας, είναι δίκαιο και θα πρέπει να γίνει δεκτό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024