Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΠανικός: 100.000 άτομα δήλωσαν εθελοντές σε δοκιμαστικές κρουζιέρες της Royal Caribbean
Κρουαζιέρα

Πανικός: 100.000 άτομα δήλωσαν εθελοντές σε δοκιμαστικές κρουζιέρες της Royal Caribbean

Οι δοκιμαστικές επλεύσεις είναι μέρος της διαδικασίας έγκρισης για επανεκκίνηση ταξιδιών από το αμερικανικό CDC. Από 1η Μαρτίου έως 10 Ιουλίου 2020 υπήρξαν 2.973 κρούσματα COVID-19 σε κρουαζιερόπλοια και 34 θάνατοι.

Περισσότερα από 100.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν μέρος σε δοκιμαστικές κρουαζιέρες που διοργανώνονται από τη Royal Caribbean International. Ο αριθμός ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Michael Bayley στο Facebook, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της νέας πρωτοβουλίας της εταιρείας.

“Μέρος της διαδικασίας για οποιαδήποτε εταιρεία κρουαζιέρας ώστε να λάβει έγκριση για επανεκκίνηση ταξιδιών από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) είναι η διεξαγωγή μιας σειράς δοκιμαστικών πλεύσεων με εθελοντές επιβάτες”, δήλωσε η εταιρεία”.

Η Royal Caribbean δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για το πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές της κρουαζιέρες, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Δεκέμβριο. Επίσης, δεν αναφέρεται το πως θα επιλέξει ανθρώπους από το κοινό για να δοκιμάσει αυτές τις κρουαζιέρες.

“Εξακολουθούμε να εξετάζουμε το πλαίσιο του CDC και δεν έχουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις προσομοιωμένες κρουαζιέρες μας”, δήλωσε η Royal Caribbean. “Ενώ εξετάζουμε τις προδιαγραφές που προτείνει το CDC και σκεφτόμαστε πότε μπορούμε να φιλοξενήσουμε κόσμο στις προσομοιωμένες δοκιμαστικές μας κρουαζιέρες, συλλέγουμε πληροφορίες από εκείνους που έχουν δείξει ενδιαφέρον στην ομάδα μας στο Facebook και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ασκήσουμε το σύνολο των μέτρων μας με ασφαλή και υγιή τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παρέχουμε μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών”.

Η “ψήφος” εμπιστοσύνης στην κρουαζιέρα έρχεται εν μέσω των πρόσφατων κρουσμάτων σε πλοίο της SeaDream Yacht Club, καθώς πέντε επιβάτες βγήκαν θετικοί σε ταξίδι με το “SeaDream 1”, παρ’όλο που όλοι είχαν βγει αρχικά αρνητικοί πριν την επιβίβαση, μια εβδομάδα νωρίτερα. Το ταξίδι στην Καραϊβική -η πρώτη κρουαζιέρα της Καραϊβικής μετά την πανδημία- ακυρώθηκε αμέσως μετά το πρώτο θετικό τεστ του πρώτου επιβάτη την περασμένη Τετάρτη και το πλοίο επέστρεψε στα Μπαρμπέιντος. Οι επιβάτες τέθηκαν σε καραντίνα στις καμπίνες τους πριν από περαιτέρω τεστ στην ξηρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει τους Βρετανούς παραθεριστές να απέχουν από όλες τις θαλάσσιες κρουαζιέρες από τον Ιούλιο και δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το πότε θα αρθεί αυτή η ταξιδιωτική οδηγία.

Η ιταλική εταιρεία κρουαζιέρας MSC είναι ένας από τις λίγες που έχουν επανεκκινήσει ελάχιστες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα ανέστειλε τα ταξίδια με το “MSC Magnifica” έως τα μέσα Δεκεμβρίου, λόγω αύξησης των κρουσμάων COVID-19 στην Ευρώπη. Η εταιρεία υποσχέθηκε να εισαγάγει πιο αυστηρά τεστ στο μόνο πλοίο που εξακολουθεί να λειτουργεί, το “MSC Grandiosa“.

Τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό CDC αποκάλυψε ότι από την 1η Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου καταγράφηκαν 2.973 κρούσματα COVID-19 ή ασθένειες που προσομοίαζαν σε συμπτώματα στον COVID-19 σε κρουαζιερόπλοια και υπήρξαν 34 θάνατοι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώθηκαν 99 κρούσματα σε 123 κρουαζιερόπλοια, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάστηκε το 80% των αμερικανικών πλοίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024