Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίFedHATTA: Συνάντηση φορέων τουριστικών γραφείων, εργαζομένων και ξεναγών με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Συνάντηση φορέων τουριστικών γραφείων, εργαζομένων και ξεναγών με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν, ο καθένας από τη σκοπιά του δικού του κλάδου, τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τον 'καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος Τουριστικού Συνοδού'.

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα οργανώθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου από την FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τον “καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος Τουριστικού Συνοδού”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους της FedHATTA και των μελών της, εκπρόσωποι του ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό), της ΠΟΞΕΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών), του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών καθώς και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ).

Η συνάντηση, στην οποία σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων των τουριστικών γραφείων, των εργαζομένων και των ξεναγών συμμετείχαν με αίσθημα ευθύνης και συνεννόησης, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν, ο καθένας από τη σκοπιά του δικού του κλάδου, τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και την περίπτωση δημιουργίας ενός ακόμη ρυθμισμένου επαγγέλματος στη χώρας μας, σε αντίθεση με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή τάση για το θέμα, καθώς και τα προβλήματα που κάτι τέτοιο θα έφερνε σε όλους τους συμμετέχοντες κλάδους, στους ξένους Tour Operators και στον τουρισμό της χώρας μας γενικότερα.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε στο τεκμηριωμένο και ουσιαστικό υπόμνημα της FedHATTA και δεσμεύτηκε να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις των εκπροσώπων των Τουριστικών γραφείων, των εργαζομένων και των ξεναγών, και να δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά του υπουργείου για το θέμα.

Συμμετείχαν:
Από πλευράς FedHATTA: Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος FedHATTA, Νικόλας Κελαϊδίτης, αντιπρόεδρος FedHATTA και πρόεδρος ΔΣ ΗΑΤΤΑ, κ. Μάριος Καμμένος, αντιπρόεδρος HATTA και ταμίας ECTAA, κ. Άγγελος Λάμπρου, αντιπρόεδρος ΗΑΤΤΑ, κ. Χρήστος Χριστοδουλάκης, εκπρόσωπος ΗΑΤΤΑ στην Επιτροπή Tour Operators της ECTAA, κα Αγγελική Ροσολάτου, νομικός FedHATTA.

Οι πρόεδροι Ενώσεων με την Ομοσπονδία: Αντώνης Γελασάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, Στράτος Μπερέτης, πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ρεθύμνου, Ευριπίδης Σαμαράς, μέλος ΔΣ Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, Σπύρος Χαλικιόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πάρου Νάξου, Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, και Γιώργος Βόγιας, αντιπρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης.

Από πλευράς ΣΕΤΕΥΔΑ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής): Στέφανος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος ΣΕΤΕΥΔΑ και Κατερίνα Χανιωτάκη, νομικός ΣΕΤΕΥΔΑ.

Από πλευράς ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό): Θάνος Βασιλόπουλος, πρόεδρος ΠΑΣΕΝΤ, αναπλ. γραμματέας Οργανωτικού ΓΣΕΕ και Θεμιστοκλής Γρηγοριάδης, διευθυντής ΠΑΣΕΝΤ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Από πλευράς ξεναγών: Νίκος Ξυλουράς, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, Ανδρέας Λαζαρίδης, μέλος ΔΣ Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Από πλευράς του υπουργείου, η κα Χαρά Πασχαλίδου, συνεργάτης του υπουργού Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024