Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣτην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης
Πολιτισμός

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων.

​Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και αποκατάστασης της Εθνικής Πινακοθήκης. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε, την παραμονή των Χριστουγέννων, την τακτική εβδομαδιαία αυτοψία στο εργοτάξιο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς.

Όπως δήλωσε η κα Μενδώνη, “εξετάζουμε την εξέλιξη του έργου, ακόμη και στις λεπτομέρειές του, με τις εβδομαδιαίες επισκέψεις μας, καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία. Αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες, αλλά και τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην προμήθεια των υλικών λόγω της πανδημίας. Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που έχουμε θέσει, τηρείται, προκειμένου το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραδοθεί εγκαίρως και να προχωρήσει το στήσιμο της έκθεσης. Στα εγκαίνια τα οποία έχουν καθοριστεί από τον Πρωθυπουργό για τις 25 Μαρτίου 2021, θα είναι όλα έτοιμα. Η ανακαινισμένη Πινακοθήκη θα τοποθετήσει την Αθήνα στις ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, των οποίων οι πινακοθήκες αφηγούνται την ιστορία της σύγχρονης ζωγραφικής των χωρών τους”.

Σταδιακά ολοκληρώνονται όλοι οι επιμέρους χώροι. Με την τοποθέτηση των καθισμάτων ολοκληρώθηκε το αμφιθέατρο. Στον χώρο του foyer ολοκληρώνεται η κατασκευή του βεστιαρίου και του πωλητηρίου. Ολοκληρώθηκε ο χώρος του καφέ στον Γ’ όροφο, ενώ ολοκληρώνεται και το πωλητήριο αμέσως δίπλα του. Σε ό,τι αφορά στους εκθεσιακούς χώρους, έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί, ενώ προχωρούν συστηματικά οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων.

Την υπουργό στην αυτοψία συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου και τα αρμόδια  υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024