Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύρινα
Ακτοπλοΐα

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύρινα

Επετράπη από το λιμένα Μύρινας ο απόπλους του προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και άνευ επιβατών, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης της βλάβης.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες Κυριακή 3 Ιανουαρίου, το Λιμεναρχείο Μύρινας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “Aqua Blue” N.Π. 12393 (της Seajets) το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα προς Μύρινα – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Μύρινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 17 επιβάτες, 4 Ι.Χ. και τρία Φ/Γ., ενώ στο λιμένα Μύρινας ανέμεναν προς επιβίβαση, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, 12 επιβάτες, τρία Ε.Ι.Χ. και 6 Φ/Γ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του “Aqua Blue”, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και άνευ επιβατών, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024