Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντριβή αεροσκάφους της Sriwijaya Air στην Ινδονησία, νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες
Αεροπορικές εταιρείες

Συντριβή αεροσκάφους της Sriwijaya Air στην Ινδονησία, νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Το Flightradar 24 ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 έκανε βουτιά 10.000 ποδών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της.

Αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Sriwijaya Air έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει συντρίμμια που ενδεχομένως να προέρχονται από αυτό, στη θάλασσα, στα ανοιχτά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας. Οι αρχές έχουν επίσης ανασύρει ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα.

Η αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος να δώσουν δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων. Οι 50 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα ήταν όλοι τους Ινδονήσιοι. Μεταξύ των επιβατών ήταν επτά παιδιά και τρία βρέφη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Boeing 737-500 απογειώθηκε στις 14.30 (τοπική ώρα) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Soekarno-Hatta, με προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas είπε ότι μετέφερε 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και έξι μέλη πληρώματος.

Η διεθνής υπηρεσία καταγραφής πτήσεων Flightradar 24 ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 έκανε βουτιά 10.000 ποδών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της.

Εκπρόσωπος της Boeing είπε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ενήμερη και παρακολουθεί την κατάσταση.

Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. Μόνο το 2008 ένας αγρότης σκοτώθηκε όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημά του.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών είπε ότι ο πύργος ελέγχου είχε ρωτήσει τον πιλότο γιατί το αεροπλάνο κατευθυνόταν βορειοδυτικά αντί να ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία του, λίγα δευτερόλεπτα προτού να εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ. Οι δύο πιλότοι φέρεται ότι είχαν δεκαετίες εμπειρίας. Ο κυβερνήτης ήταν πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο συγκυβερνήτης εργαζόταν για τη Sriwijaya Air από το 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024