Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ όμιλος Air France – KLM εγκαινιάζει το πρόγραμμα 'Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο' για τους εταιρικούς πελάτες
Αεροπορικές εταιρείες

Ο όμιλος Air France – KLM εγκαινιάζει το πρόγραμμα 'Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο' για τους εταιρικούς πελάτες

Όλες οι συνδρομές των εταιρειών Air France και KLM θα επενδυθούν στην προμήθεια και κατανάλωση SAF (Sustainable Aviation Fuel).

Ο όμιλος Air France-KLM εγκαινιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα που επιτρέπει στις εταιρείες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο μέλλον των βιώσιμων ταξιδιών. Οι εταιρικοί πελάτες των εταιρειών Air France και KLM μετα από τον υπολογισμό των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με το ταξίδι τους, θα είναι σε θέση να καθορίσουν μια ετήσια συνεισφορά που επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel). Όλες οι συνδρομές των εταιρειών Air France και KLM θα επενδυθούν στην προμήθεια και κατανάλωση SAF. Η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων στις αερομεταφορές που θα εγγυάται τα ολοένα και πιο οικολογικά υπεύθυνα ταξίδια.

Επενδύοντας σε αυτό το εταιρικό πρόγραμμα, οι εταιρείες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην μείωση εκπομπών CO2 και συμβάλλουν στην οικολογική μετάβαση των αερομεταφορών υποστηρίζοντας καινοτόμες λύσεις.

Βιώσιμα καύσιμα, θεμελιώδεις λύσεις για την μείωση των εκπομπών COΣ2
Για πολλά χρόνια, οι εταιρείες Air France και KLM συμμετέχουν σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων. Το 2011 οι δύο αεροπορικές εταιρείες ήταν από τις πρώτες που πραγματοποίησαν εμπορικές πτήσεις καταδεικνύοντας μια πιθανή εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μπορούν να παραχθούν σήμερα από χρησιμοποιημένα έλαια, από απόβλητα και δασικά υπολείμματα. Μπορούν να ενσωματωθούν στα καύσιμα των αεροσκαφών χωρίς τροποποίηση των κινητήρων, Η χρήση τους μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τουλάχιστον 85% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα. Η βασική πρόκληση σήμερα είναι η ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας στην οποία οι εταιρικοί πελάτες της Air France και KLM θα μπορούν να συμβάλουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Σε μια εποχή που η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής πολλών εταιρειών, το πρόγραμμα Air France-KLM Corporate SAF προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών άνθρακα, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους ταξιδιών.

“Οι εταιρείες Air France και KLM εργάζονται για πολλά χρόνια με στόχο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα”, δήλωσε ο Henri de Peyrelongue, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εταιρικών Πωλήσεων για τον όμιλο Air France-KLM. “Το λανσάρισμα του προγράμματος Corporate SAF είναι μια επιπλέον απόδειξη για την δέσμευσή μας που οδηγεί σε συγκεκριμένες δράσεις. Μέσω της συνεισφοράς τους, οι εταιρικοί μας πελάτες θα είναι οι αυριανοί συνεργάτες στην ενεργειακή μετάβαση που θα συμβαδίζει πλήρως με την οικολογικά υπεύθυνη ταξιδιωτική πολιτική τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024