Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποχρεωτικό (εις διπλούν) τεστ COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Υποχρεωτικό (εις διπλούν) τεστ COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία

Οι ταξιδιώτες που αφίκνυνται θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ τη 2η και την 8η ημέρα της περιόδου καραντίνας των 10 ημερών, είτε αυτοί είναι απομονωμένοι σε σπίτι είτε σε ένα ξενοδοχείο.

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ για κοραναϊό ενώ βρίσκονται σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος μεταλλάξεων στη χώρα. Οι ταξιδιώτες που αφίκνυνται θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ τη 2η και την 8η ημέρα της περιόδου καραντίνας των 10 ημερών, είτε αυτοί είναι απομονωμένοι σε σπίτι είτε σε ένα ξενοδοχείο.

Το βρετανικό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στις αρχές να εντοπίσουν αποτελεσματικότερα νέα κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου αργότερα σήμερα.

Η νέα απόφαση προστίθεται στους ισχύοντες κανόνες που απαιτούν από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο – είτε με πλοίο, τρένο ή αεροπλάνο – να επιδείξουν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 για να επιτραπεί η είσοδος. Αυτό το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι και όποιος φτάσει χωρίς αυτό νπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως 500 λίρες στερλίνες, με αξιωματούχους των συνόρων (Border Force) να πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνση διαμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, μπορούν να ταξιδέψουν -με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εάν είναι απαραίτητο- στο μέρος όπου σκοπεύουν να απομονωθούν.

Από τις 15 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και οι Ιρλανδοί υπήκοοι που φθάνουν από ορισμένες χώρες θα πρέπει να μπαινουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία. Θα πρέπει να μείνουν στο δωμάτιό τους για 10 διανυκτερεύσεις, με συνοδεία φρουρών ασφαλείας εάν πρέπει να βγουν έξω.

Ο κανόνας αυτός θα ισχύει για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και τους κατοίκους χωρών που φτάνουν από 33 “κόκκινη λίστα” χωρών -κυρίως στη Νότια Αμερική και την Αφρική- όπου φοβούνται ότι οι μεταλλάξεις του COVID-19 ενδέχεται να έχουν ήδη εξαπλωθεί. Οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν για το κόστος του καταλύματος. Απαγορεύεται η είσοδος σε ταξιδιώτες εκτός Ην. Βασιλείου που έχουν βρεθεί σε αυτές τις χώρες 10 ημέρες πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών υπηκόων, πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες όταν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα “test to release” όποως ονομάστηκε -όπου οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν είναι στην “κόκκινη λίστα” μπορούν να εγκαταλείψουν την απομόνωση από το σπίτι τους μετά από αρνητικό τεστ την 5η ημέρα- θα ισχύει υπό τους νέους κανόνες για τεστ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024