Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠροβλέψεις TUI: Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν – 2,8 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021
ΤOs

Προβλέψεις TUI: Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν – 2,8 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021

Η TUI κατέγραψε μέσες τιμές κατά 20% υψηλότερες από ό,τι για το καλοκαίρι του 2019, με τη χωρητικότητα για το θερινό πρόγραμμα του 2021 να παραμένει περίπου στο 80% του προγράμματος του καλοκαιριού του 2019.

Η TUI συνέχισε να επαναπροσδιορίζει τους στόχους τον ομίλου το α’ τρίμηνο του 2021, με φόντο τα εκτεταμένα lockdown και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και είναι έτοιμη για επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητάς της τις επόμενες εβδομάδες. “Ο τουρισμός ήταν η πρώτη βιομηχανία που επλήγη από τους μαζικούς περιορισμούς λόγω COVID-19 τον Μάρτιο του 2020. Με την έγκριση εξαιρετικά αποτελεσματικών εμβολίων, περισσότερων εμβολιασμών και αξιόπιστων και ευρέως διαθέσιμων γρήγορων τεστ, έχει τεθεί το έδαφος για την επιστροφή στις βασικές ελευθερίες και τα ανοιχτά σύνορα”, αναφέρει η εταιρεία.

Αποτελέσματα α’ τριμήνου: Η αυστηρή πειθαρχία στο κόστος περιορίζει τις απώλειες
Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, τα μέτρα που ξεκίνησαν πριν από την πανδημία για την εκ νέου ευθυγράμμιση του Ομίλου προχώρησαν περαιτέρω. Επίσης, εφαρμόστηκαν με συνέπεια η πειθαρχία του κόστους και τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας. Ως αποτέλεσμα, η μηνιαία ταμειακή εκροή μειώθηκε σημαντικά κατά τους τρεις μήνες αναφοράς (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020), κατά μέσο όρο περίπου σε 300 εκατ. ευρώ. Πριν από αυτό το νούμερο, ο Όμιλος ανέμενε 400-450 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBIT σε σταθερή νομισματική βάση περιορίστηκε έτσι στα -698,6 εκατ. ευρώ (το τρίμηνο του προηγούμενου έτους δεν επηρεάστηκε από την πανδημία: -146,7 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα έφτασαν τα 468,1 εκατ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 3,85 δισ. ευρώ) παρά τους σημαντικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το παγκόσμιο lockdown. Τα Κανάρια Νησιά είναι από τους λίγους προορισμούς στους οποίους οι παραθεριστές έχουν πρόσβαση.

Οι μέτοχοι υποστηρίζουν τη στρατηγική TUI: Υλοποίηση του πακέτου χρηματοδότησης
Κατά την υπό εξέταση περίοδο, η TUI είχε συμφωνήσει ένα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης λόγω του COVID-19 μαζί με τους μετόχους, τις τράπεζες και το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης. Το πακέτο με συνολικό ύψος 1,8 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και θα παρέχει στον Όμιλο κεφάλαια περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια Mordashov, ως στρατηγικός μέτοχος του Ομίλου, συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου πέραν του προηγούμενου μεριδίου της και τώρα κατέχει το 30,1% της TUI AG. Συμπεριλαμβανομένου του τρίτου χρηματοοικονομικού πακέτου και της πρώιμης εξαγοράς του ανώτερου ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με εξόφληση τον Οκτώβριο του 2021, η TUI, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, διέθετε οικονομικούς πόρους 2,1 δισ. ευρώ. Ο Όμιλος εξασφαλίζει έτσι περαιτέρω ρευστότητα μέχρι την προγραμματισμένη επιστροφή της επιχείρησης.

Προοπτικές για τις κρατήσεις του καλοκαιριού 2021: Αύξηση 20% των μέσων τιμών
Παρά τις τρέχουσες αβεβαιότητες λόγω της ταχέως μεταβαλλόμενης πανδημικής κατάστασης, η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές είναι καλή. Η TUI κατέγραψε συνολικά 2,8 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021, με μέσες τιμές κατά 20% υψηλότερες από ό,τι για το καλοκαίρι του 2019. Η χωρητικότητα για το θερινό πρόγραμμα του 2021 παραμένει περίπου στο 80% του προγράμματος του καλοκαιριού 2019. Οι αβεβαιότητες της συνεχιζόμενης πανδημίας και των συνεχώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων καραντίνας και ταξιδιών έχουν επίσης αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα των κρατήσεων, όπως αναμενόταν. Όπως συνέβη ήδη το περασμένο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι πελάτες κάνουν κράτηση σε συντομότερη προειδοποίηση και έτσι αργότερα μέσα στο έτος.

Η εταιρεία σημειώνει ότι έχουν δημιουργηθεί δύο σημαντικές προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού το καλοκαίρι του 2021: Πρώτον, σε αντίθεση με το 2020, έχουν εγκριθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια από διάφορους προμηθευτές και ακόμη κι άλλα αναμένεται να εγκριθούν. Τα άτομα που κινδυνεύουν ιδιαίτερα θα εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την πίεση στα συστήματα υγείας. Ωστόσο, ο φόβος της υπερβολικής επιβάρυνσης των συστημάτων υγείας και της προστασίας των ηλικιωμένων αποτελούν επί του παρόντος την αιτιολόγηση των περιορισμών στη δημόσια και ιδιωτική ζωή. Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστα και φθηνά, γρήγορα τεστ είναι διαθέσιμα σε επαρκή αριθμό. Έτσι, υπάρχουν τρόποι και μέσα για να καταστήσουμε ξανά δυνατή την ταξιδιωτική ελευθερία την άνοιξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, δήλωσε: “Ακόμα κι αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην πρώτη φάση εμβολιασμού σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι εκστρατείες εμβολιασμού θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση των βασικών ελευθεριών σε πολλούς τομείς της ζωής τους προσεχείς μήνες. Όσο πιο αποφασιστικά εφαρμόζονται οι εκστρατείες εμβολιασμού, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πραγματική ταξιδιωτική ελευθερία. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η έναρξη και η εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού στο Ισραήλ και τη Βρετανία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η Βρετανία είναι οικονομικά μια πολύ σημαντική και μεγάλη αγορά για την TUI. Εκεί, η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά πολύ γρήγορα: σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, όλοι οι Βρετανοί άνω των 50 ετών θα λάβουν το εμβόλιο έως τις αρχές Μαΐου. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το 75% του πληθυσμού εκεί θα έχει εμβολιαστεί, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ασυλία της αγέλης. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά κράτησης και ταξιδιού των Βρετανών για το καλοκαίρι του 2021. Επίσης, δίνει την ελπίδα ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι σημαντικές για την TUI, θα είναι επίσης σε θέση να επιταχύνουν τις στρατηγικές εμβολιασμού τους. Κατά τη μεταβατική περίοδο, τα rapid τεστ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ειδικά στον τουρισμό. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες όπου είναι δυνατόν για χάρη των πολλών εκατομμυρίων υπαλλήλων στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα και των ταξιδιωτών. Με ομοιόμορφους και αξιόπιστους κανονισμούς για rapid τεστ μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τις υποχρεώσεις καραντίνας και τα κλειστά σύνορα. Τα rapid τεστ αντί της καραντίνας είναι μια απαίτηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, στην οποία συμμερίζεται και η TUI”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024