Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBoris Johnson: Ασφαλή ταξιδια στο εξωτερικό με ‘διαβατήρια εμβολιασμού’
Τουριστική πολιτική

Boris Johnson: Ασφαλή ταξιδια στο εξωτερικό με ‘διαβατήρια εμβολιασμού’

Ερωτηθείς αν η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες ταξιδιών για τη δημιουργία ενός σχεδίου για 'διαβατήρια εμβολιασμού', ο Boris Johnson δήλωσε ότι μόλις η κατάσταση με τον κορονοϊό αλλάξει προς το καλύτερο, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 'κάθε είδους εφαρμογές'.

Οι Βρετανοί που θα έχουν εμβολιασθεί θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να επιβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλείς για να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, μόλις οι μολύνσεις από τον κορονοϊό θα έχουν μειωθεί σε χαμηλό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “The Times”.

Ερωτηθείς χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες ταξιδιών για τη δημιουργία ενός σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως, μόλις η κατάσταση με τον κορονοϊό αλλάξει προς το καλύτερο, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν “κάθε είδους εφαρμογές”.

“Εξετάζουμε κάθε είδους πράγματα που μπορεί να θελήσουμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Johnson. “Όπως θα περιμένατε από εμάς, μιλάμε με εταιρείες ταξιδιών για κάθε είδους επιλογές, όμως η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα εμβολιασμού για να δώσουμε… σε όλους στη χώρα την προστασία που χρειάζονται”.

“Όμως όταν βρεθουμε σ’έναν διαφορετικό κόσμο, πράγμα που ελπίζω να συμβεί το συντομότερο δυνατόν, τότε θα είναι ανοικτές κάθε είδους εφαρμογές και κάθε είδους δυνατότητες”.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είχε δηλώσει νωρίτερα πως η δημιουργία ενός διεθνούς διαβατηρίου εμβολιασμού είναι μια πιθανή πραγματικότητα για τα ταξίδια μετά τον COVID-19. “Όπως έχουμε πράγματα σαν την κάρτα για τον κίτρινο πυρετό … φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα διεθνές σύστημα όπου οι χώρες θα θέλουν να ξέρουν πως έχεις εμβολιασθεί ή έχεις κάνει τεστ πριν ταξιδέψεις αεροπορικώς, πριν φθάσεις εκεί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024