Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βρετανία θα δίνει πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία θα δίνει πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν

Βρετανικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν καθιερώσει έναν 'ταξιδιωτικό διάδρομο' χωρίς περιορισμούς και έχουν αυξήσει την προοπτική παρόμοιων ρυθμίσεων σε άλλα έθνη όπου ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί.

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19 για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού, Nadhim Zahawi.

“Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή BBC Breakfast.

“Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα rapid τεστ νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Zahawi συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά του COVID-19 στα 32 εκατ. ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας έως το τέλος Απριλίου. “Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις”, υπογράμμισε.

Το βρετανικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι “χώρες όπως η Εσθονία, η Γεωργία και η Ρουμανία έχουν ήδη χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για επισκέπτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν καθιερώσει έναν ‘ταξιδιωτικό διάδρομο’ χωρίς περιορισμούς και έχουν αυξήσει την προοπτική παρόμοιων ρυθμίσεων σε άλλα έθνη όπου ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024