Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ δυναμική της Θεσσαλονίκης και των πόλεων της Κ. Μακεδονίας ως προορισμών MICE παρουσιάστηκαν στην IMEX 2022
Εκθέσεις

Η δυναμική της Θεσσαλονίκης και των πόλεων της Κ. Μακεδονίας ως προορισμών MICE παρουσιάστηκαν στην IMEX 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICCA για το 2022, που γνωστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Θεσσαλονίκη παρουσίασε σημαντική άνοδο στη διεθνή κατάταξη, ανεβαίνοντας στην 47η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (από την 70η το 2019) και στην 35η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη (από την 39η το 2019).

Στη διεθνή έκθεση IMEX 2022, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στον κόσμο και που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναδείχθηκε η μεγάλη δυναμική της Θεσσαλονίκης, αλλά και των υπολοίπων πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικών προορισμών για συνεδριακό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων και Συναντήσεων – International Congress & Convention Association (ICCA) για το 2022, που γνωστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Θεσσαλονίκη παρουσίασε σημαντική άνοδο στη διεθνή κατάταξη, ανεβαίνοντας στην 47η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (από την 70η που ήταν το 2019) και στην 35η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη (από την 39η που ήταν το 2019).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των B2B συναντήσεων με επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, καθώς συνδυάζει τον πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα και την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης με τους άλλους θεματικούς τουριστικούς προορισμούς και τα τουριστικά προϊόντα της περιοχής. Επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης προσέλκυσε η δυνατότητα διοργάνωσης μικρών και ευέλικτων συνεδρίων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για να τα υποστηρίξουν.

“Συμμετέχοντας στοχευμένα σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού, όπως είναι η IMEX 2022 της Φρανκφούρτης και σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau, που έχει την εμπειρία του θεματικού αυτού προϊόντος, απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων που αναζητούν νέους ασφαλείς προορισμούς για τις συναντήσεις τους. Επίσης σε επαγγελματίες που θέλουν να συνδυάσουν τις επαγγελματικές συναντήσεις με εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις γύρω περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες δεν απέχουν πολύ από το χώρο του συνεδρίου. Η άνοδος της Θεσσαλονίκης στη διεθνή και την ευρωπαϊκή κατάταξη της ICCA δείχνει ακριβώς τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η πόλη στον συνεδριακό τουρισμό. Και επιβεβαιώνει τη δουλειά που κάνουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού του τόπου μας”, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024