Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδα επιλέγουν οι Γερμανοί (και) για MICE τουρισμό
Εκθέσεις

Ελλάδα επιλέγουν οι Γερμανοί (και) για MICE τουρισμό

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 200 τ.μ., φιλοξενώντας συνολικά 21 εκπροσώπους του συνεδριακού τουρισμού.

Διαρκώς αυξανόμενο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της γερμανικής αγοράς για τουρισμό συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδίων κινήτρων στην Ελλάδα. Με τη διαπίστωση αυτή, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας στη Διεθνή Έκθεση MICE Τουρισμού ΙΜΕΧ 2022 της Φρανκφούρτης, μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις παγκοσμίως με αντικείμενο τις επαγγελματικές συναντήσεις, τα συνέδρια, τα events και τα ταξίδια κινήτρων, που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου ύστερα από δύο χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας.


Στιγμιότυπο από το περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση IMEX 2022 της Φρανκφούρτης, με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και όλους τους συνεκθέτες.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 200 τ.μ., φιλοξενώντας συνολικά 21 εκπροσώπους του συνεδριακού τουρισμού και συγκεκριμένα τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συνεδριακά κέντρα, επαγγελματίες συνεδριακού τουρισμού και τουρισμού κινήτρων, καθώς και ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές. Στη διάρκεια της έκθεσης, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν πολλά στελέχη εταιρειών του κλάδου από όλον τον κόσμο, προκειμένου να ενημερωθούν σε ομαδικές παρουσιάσεις ή κατ’ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα.


Στιγμιότυπο από τις ομαδικές παρουσιάσεις για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα, από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, κα Ν. Λεκανίδη.

Η έκθεση περιλάμβανε, επίσης, σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην υλοποίηση εκδηλώσεων με εξειδικευμένη στόχευση, ενώ την ημέρα έναρξης της έκθεσης διοργανώθηκε το καθιερωμένο IMEX Policy Forum, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με ειδικευμένους παράγοντες του MICE τουρισμού και περισσότερους από 35 εκπροσώπους του πολιτικού χώρου από 19 χώρες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία καθώς και τον καίριο ρόλο τoυ κλάδου των επαγγελματικών συναντήσεων στην ανάκαμψη της παγκόσμιας βιομηχανίας.


Άποψη της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση Gala Dinner & Awards.

Την ΙΜΕΧ 2022 σφράγισε η καθιερωμένη εκδήλωση Gala Dinner & Awards, όπου βραβεύθηκαν επιλεγμένοι εκπρόσωποι της συνεδριακής αγοράς, υπό το πρίσμα των αξιών της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές, στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά  2.300 εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκαν περίπου 9.000 άτομα από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και 3.000 buyers. Η επόμενη έκθεση ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2023.

Στη φωτογραφία, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, κα Ν. Λεκανίδη, και η αναπλ. προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, κα Αρ. Πρίνου, στο ελληνικό περίπτερο της IMEX 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024