Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλ. Αναστασοπούλου: 'Xρειάζεται να τεθούν πραγματοποιήσιμοι στόχοι για την απο-ανθρακοποίηση του τουριστικού οικοσυστήματος'
Συνέδρια

Ολ. Αναστασοπούλου: 'Xρειάζεται να τεθούν πραγματοποιήσιμοι στόχοι για την απο-ανθρακοποίηση του τουριστικού οικοσυστήματος'

H γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συμμετείχε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Διανέοσις 'Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο'.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου συμμετείχε χθες στο αναπτυξιακό συνέδριο της Διανέοσις “Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο” όπου και μίλησε για τις προκλήσεις της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα για το παράδειγμα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, η κα Αναστασοπούλου ανέφερε ότι “η Αρχαία Ολυμπία, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, δε διακρίνεται μόνο για τον αρχαιολογικό της πλούτο και τη μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον που την περιβάλλει. Αξίζει το ενδιαφέρον που δείχνουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για αυτή, καθώς μπορεί να συνδυάσουν την Ιστορία με διακοπές που θα τους μείνουν αξέχαστες”.

Παράλληλα η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι “το μέλλον του τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς o φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της πατρίδας μας στηρίζει διαχρονικά το τουριστικό μας οικοσύστημα”, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται να τεθούν συγκεκριμένοι και πραγματοποιήσιμοι στόχοι αναφορικά με την απο-ανθρακοποίηση όλων των υπο-κλάδων του τουριστικού οικοσυστήματος (αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές, καταλύματα κ.ά.).

Τέλος, η κα Αναστασοπούλου σημείωσε ότι “η ενσωμάτωση των αρχών και των πρακτικών της βιωσιμότητας είναι, λοιπόν, ζήτημα δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας και ως εκ τούτου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024