Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στο νησί Hainan της Κίνας λόγω COVID-19
Προορισμός

80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στο νησί Hainan της Κίνας λόγω COVID-19

Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πάνω από 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί Hainan στη νότια Κίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων COVID-19 που ώθησαν τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε τοπικό επίπεδο.

Το ΑΠΕ/ΜΠΕ αναμετέδωσε ότι 483 κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν χθες, 7 Αυγούστου στο θέρετρο Sanya, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Hainan. Ενδεικτικά, η Sanya ανέφερε 689 συμπτωματικά και 282 ασυμπτωματικά κρούσματα το διάστημα 1η Αυγούστου – 7 Αυγούστου. Άλλες πόλεις γύρω από την επαρχία Hainan, όπως Danzhou, Dongfang, Lingshui και Lingao, όλες ανέφεραν αρκετά κρούσματα την ίδια περίοδο.

Πάνω από το 80% των πτήσων από/προς τη Sanya, δημοφιλές μέρος ιδιαίτερα για τους σέρφερ, ακυρώθηκαν το Σάββατο σύμφωνα με το Variflight και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου ανεστάλησαν. Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο. Αλλά πολλοί τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν σε γκουπ στο WeChat ότι τα ξενοδοχεία τους δεν εφάρμοζαν αυτή τη διευκόλυνση και έπρεπε νε πληρώσουν τιμές παρόμοιες με τις αρχικές.

Στη Sanya, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε μπαρ και μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024