Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές20 χρόνια συνεχούς παρουσίας της καναδικής Air Transat στην Ελλάδα
Απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα προς Μόντρεαλ και Τορόντο τη θερινή περίοδο

20 χρόνια συνεχούς παρουσίας της καναδικής Air Transat στην Ελλάδα

Η αεροπορική εταιρεία Air Transat συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, συνδέοντας με απευθείας πτήσεις την Αθήνα με τον Καναδά.

Η Air Transat είναι η κορυφαία αεροπορική εταιρεία διακοπών του Καναδά και θυγατρική της Transat A.T. Ιnc. Με ένα στόλο από περίπου είκοσι Airbus αεροσκάφη, αποκτηθέντα τα τελευταία 25 έτη, η Air Transat, εποχικά πετά προς σχεδόν 60 προορισμούς σε πάνω από 25 χώρες, και αποτελεί έναν κορυφαίο αερομεταφορέα μεταξύ Καναδά και Ευρώπης, τόσο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όσο και κατά τη διάρκεια τού χειμώνα.

Η Air Transat είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει 70 πτήσεις από τον Καναδά σε δύο συγχρόνως ευρωπαϊκές πόλεις, στην ίδια πτήση, ενώνοντας τον Καναδά με πάνω από 30 πόλεις της Ευρώπης. Με διαχρονική παρουσία και στις δύο αγορές, η Air Transat, υπερβαίνει κάθε χρόνο τις προσδοκίες των 3 εκατ.  επιβατών της.
 
Ο στόλος της αποτελείται από 23 αεροσκάφη, που συμπεριλαμβάνουν τα μοντέλα Α310 και A330 της Αirbus. Από τον Απρίλιο του 2012 η Air Transat έχει ξεκινήσει την πλήρη και ολοκληρωμένη μεταμόρφωση στην καμπίνα των αεροσκαφών του στόλου της. Για τα επόμενα δύο χρόνια, ένα-ένα τα αεροπλάνα, αλλά και οι επιβάτες της, θα απογειώνονται σε νέα, υψηλότερα επίπεδα άνεσης και σχεδιασμού.
       
Όπως ισχύει και στις άλλες αγορές – όπως η γαλλική και η καναδική – όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, η Air Transat κερδίζει ένα μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς κάθε χρόνο. Η Air Transat προσφέρει απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα προς το Μόντρεαλ και το Τορόντο στον Καναδά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (Απρίλιο με Οκτώβριο) από την Αθήνα.

Αθήνα – Τορόντο
Κάθε Δευτέρα από 16 Απριλίου μέχρι 29 Οκτωβρίου, 2012
Κάθε Τετάρτη από 13 Ιουνίου μέχρι 24 Οκτωβρίου, 2012
Κάθε Παρασκευή από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Οκτωβρίου, 2012

Αθήνα – Μόντρεαλ
Κάθε Δευτέρα από 16 Απριλίου μέχρι 29 Οκτωβρίου, 2012
Κάθε Τετάρτη από 13 Ιουνίου μέχρι 24 Οκτωβρίου, 2012

Ανάλογα με την εποχή, η Air Transat πετά από τον Καναδά προς 60 προορισμούς σε περισσότερες από 25 χώρες. H Air Transat είναι μια σημαντική παρουσία στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία και τη Βρετανία. H Air Transat εκτελεί πτήσεις από τον Καναδά προς τους ακόλουθους προορισμούς της Καραϊβικής: Αντίγκουα, Αρούμπα, Μπαρμπάντος, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Αϊτή, Τζαμάικα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμά, Άγιο Μαρτίνο, Αγία Λουκία, Ηνωμένες Πολιτείες (Φλόριντα) και Βενεζουέλα.

Εγγεγραμμένη  από το 2008 στο διεθνές πρόγραμμα IOSA, η Air Transat είναι επίσης πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας. H εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των αερομεταφορέων που έχουν πιστοποιηθεί με τον Επιχειρησιακό Έλεγχο Ασφάλειας της

ΙΑΤΑ. Το πρόγραμμα IOSA ξεκίνησε το 2003 και αξιολογεί, με αυστηρότατους κανόνες, τη διαχείριση του επιχειρησιακού συστήματος, και τον εν γένει έλεγχο των αεροπορικών εταιρειών, σχετικά με τις πτητικές λειτουργίες, τον επιχειρησιακό έλεγχο, τις αναφορές πτήσης, την οργάνωση, συντήρηση, επιδιόρθωση και γενική επισκευή των αεροσκαφών, τις λειτουργίες καμπίνας, την επίγεια εξυπηρέτηση και την όλη διαχείριση και ασφάλεια των φορτίων.
 
Ακόμη, η Transat A.T. Inc. είναι ένας πλήρως κάθετα οργανωμένος “tour operator” που ειδικεύεται στα ταξίδια διακοπών. Είναι ένας από τούς μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς στον κόσμο, παρέχοντας υπηρεσίες στους επιτόπου προορισμούς, συμμετέχοντας ενεργά στην ξενοδοχειακή υποδομή με ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής τουριστικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μόντρεαλ, έχει περίπου 6.500 υπαλλήλους και 19 εταιρείες, όλοι και όλες στην υπηρεσία της τουριστικής και αερομεταφορικής βιομηχανίας των Καναδά, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ολλανδίας, Ελλάδας, Ηνωμένων Πολιτειών,  Μεξικού και Δομινικανής Δημοκρατίας.

Η Transat είναι μία δημόσια επιχείρηση, πολυμετοχική και εισηγμένη από το 1987 στο Χρηματιστήριο του Τορόντο με μετόχους κυρίως Καναδούς. Η εταιρεία, το 2010, είχε ένα κύκλο εργασιών ύψους 3,5 δισ. δολ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024