Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAegean: Η Ryanair παραπληροφορεί την ελληνική αγορά
Αεροπορικές εταιρείες

Aegean: Η Ryanair παραπληροφορεί την ελληνική αγορά

Η Aegean, απαντώντας σε συνέντευξη Τύπου της Ryanair, τονίζει ότι η τελευταία παραπληροφορεί την ελληνική αγορά, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ειδική φορολογική αντιμετώπιση και απαλλαγές και ότι η περαιτέρω ανάπτυξη είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό είναι επίσης θεμιτή, 'αρκεί να ανταγωνιζόμαστε όλοι επί ίσοις όροις'.

“Η ελληνική αεροπορική αγορά είναι ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους και κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε αυτήν με τους ίδιους φόρους και επιβαρύνσεις που πληρώνει και η Aegean”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση της ελληνικής εταιρείας σε όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της Ryanair.

Σημειώνεται ότι Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε τον αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος” για υπερβολικό κόστος, ενώ κατήγγειλλε και την ελληνική ανταγωνίστριά της, Aegean, για πρακτικές μονοπωλίου. Ακόμη, υποστηρίζει ότι βάσει του αναπτυξιακού της πλάνου μπορεί να φέρει 10 εκατ. επιβάτες, ετησίως, στη χώρα (4 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και 4 στα υπόλοιπα εννιά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιίεται).

Η Aegean απαντά: “Η Aegean συνεισφέρει σήμερα στον τουρισμό με 4 εκατ. επιβάτες εξωτερικού από Αθήνα και περιφέρεια, έναντι 1 εκ το 2004, παρουσιάζοντας αυξητική δυναμική κατά 22% το 2013. Προφανώς χωρίς φόρους Δημοσίου και επιβαρύνσεις αεροδρομίων, ύψους 160 εκατ. ευρώ που καταβάλλει σε ετήσια βάση, θα μπορούσε να επιτύχει ακόμα σημαντικότερα μεγέθη. Το 2013 πετύχαμε σημαντική αύξηση κατά 15% και στην Αθήνα, που ήταν πτωτική τα προηγούμενα χρόνια Τα τελευταία 3 χρόνια, 18 εκατ. επιβάτες μας τοποθετούν, στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά ως την “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη”, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη σχέση ποιότητας – τιμής που προσφέρουμε. Για εμάς η δική τους γνώμη και επιβράβευση έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Σε ό,τι αφορά στο δίκτυο εσωτερικού έχουμε μειώσει τους ναύλους μας κατά 20-30% τα τελευταία 4 χρόνια, με αποτέλεσμα ο μέσος ναύλος να φθάνει σήμερα τα 46 ευρώ χωρίς φόρους.

Έχουμε δεσμευθεί δημόσια και επανειλημμένα, ότι και μετά την εξαγορά της Olympic Air θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τα χαμηλά επίπεδα ναύλων.

Η Ryanair με όσα αναφέρει, παραπληροφορεί την ελληνική αγορά, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ειδική φορολογική αντιμετώπιση και απαλλαγές. Η δραστηριότητα της Ryanair, όπως και της Easyjet και άλλων low cost εταιριών έχει μεγαλώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι θεμιτό γιατί παρέχουν περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Η περαιτέρω ανάπτυξη είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό είναι επίσης θεμιτή, αρκεί να ανταγωνιζόμαστε όλοι επί ίσοις όροις. Αν η στρατηγική του Δημοσίου περιλαμβάνει μείωση των φόρων και τελών, αυτή θα πρέπει να αφορά και να ωφελεί ολόκληρη την αεροπορική αγορά, χωρίς διακρίσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024