Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ
Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους

Αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ

Σε εννέα ανέρχονται οι νεκροί και σε περισσότερους από 50 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σοβαρά, από τη συντριβή αεροσκάφους των Turkish Airlines την ώρα που προσπαθούσε να […]

Σε εννέα ανέρχονται οι νεκροί και σε περισσότερους από 50 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σοβαρά, από τη συντριβή αεροσκάφους των Turkish Airlines την ώρα που<...> προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ, ανακοίνωσε Ολλανδός αξιωματούχος.

“Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θάνατο 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 50”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Michel Bezuijen, δήμαρχος της πόλης Haarlemmermeer, όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Λίγο πριν σημειωθεί το δυστύχημα το αεροσκάφος υπέστη αναταράξεις διηγήθηκαν επιζώντες σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο. “Όταν το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει την κανονική προσγείωση, είχαμε την αίσθηση ότι πέσαμε σε κενό αέρος και ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους”, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV Τούρκος επιβάτης που διαμένει στην Ολλανδία. “Ξαφνικά το αεροσκάφος βούτηξε και συνετρίβη. Όλα έγιναν σε τρία με πέντε δευτερόλεπτα (…) Μετά επικράτησε πανικός”.

Aλλος επιβάτης του αεροσκάφους,δήλωσε ότι το αεροσκάφος “βρισκόταν σε ύψος 600 μέτρων όταν έγινε η ανακοίνωση για την προσγείωση. Χάσαμε ξαφνικά πολύ ύψος, σαν να πέσαμε (σε κενό αέρος) και είχαμε αναταράξεις. Μετά η ουρά του αεροσκάφους προσέκρουσε στο έδαφος (…) και γλιστρήσαμε προς ακαθόριστο έδαφος”.

Το αεροσκάφος ένα Boeing 737-800, μετέφερε 134 ανθρώπους, εκ των οποίων 7 μέλη πληρώματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024