Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναστέλλεται ξανά η άδεια του αεροδρομίου Swansea για λόγους ασφάλειας
Αεροδρόμια

Αναστέλλεται ξανά η άδεια του αεροδρομίου Swansea για λόγους ασφάλειας

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέστειλε την άδεια του αεροδρομίου Swansea.

Οι επιθεωρητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ανέστειλαν την άδεια ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Swansea, πριν προβούν σε προσωρινή παύση της άδειας λειτουργίας της, λόγω «συστημικής αποτυχίας της διαχείρισης της ασφάλειας».

Η Swansea Airport Ltd έχει προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου για να υποβάλει ένα “διορθωτικό σχέδιο δράσης”.

Το νέο αυτό έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Swansea Council συμφώνησε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για μια νέα μίσθωση με τον τρέχοντα φορέα εκμετάλλευσης, Swansea Airport Ltd.

Λίγο πριν οι επικεφαλής των συμβουλίων αποφασίσουν να ανανεώσουν τη μίσθωση, η Swansea Airport Ltd ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις μεταξύ Swansea και Exeter θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Η ΥΠΑ ανέφερε την αναποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας, την ανεπαρκή προστασία του αεροδρομίου και την απουσία υπεύθυνου διαχειριστή ως λόγους για την αναστολή της άδειας.

Ο διευθυντής της Swansea Airport Ltd, Roy Thomas, αναμένεται να υποβάλει ένα σχέδιο δράσης, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου θα επικεντρωθεί περισσότερο στη διασφάλιση της ασφάλειας της περιμέτρου του αεροδρομίου για 5 χλμ.

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο Exeter ανέφερε πως ένας άλλος αερομεταφορέας ενδιαφέρεται για «την εκμετάλλευση» του αεροδρομίου. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μας προσέγγισε ένας αερομεταφορέας που ενδιαφέρεται για αυτό το δρομολόγιο και αναμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Τύπου του αεροδρομίου.

Η Swansea Airport Ltd ανέλαβε την ισχύουσα μίσθωση για το αεροδρόμιο, στο Fairwood Common, Gower, πριν από περίπου 20 χρόνια. Σημειώνεται ότι η ΥΠΑ ανέστειλε την άδεια λειτουργίας και το 2019 για λόγους ασφαλείας, επαναφέροντάς την δύο χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται πως αν και η άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου έχει ανασταλεί προσωρινά, οι σχολές πτήσεων και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δεν απαιτούν αδειοδοτημένη εγκατάσταση εξακολουθούν να λειτουργούν.

Το Συμβούλιο της Swansea δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενήμεροι για τη θέση, είμαστε σε επαφή με την CAA και τον μισθωτή και εξετάζουμε την κατάσταση».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024