Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔιεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι: Στα Όρια της Κίνησης – Συμβουλές για τους Επιβάτες
Αεροδρόμια

Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι: Στα Όρια της Κίνησης – Συμβουλές για τους Επιβάτες

dubai airport

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι (DXB) αναμένει 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι 17 Ιουλίου, με κορύφωση της κίνησης 12-14 Ιουλίου. Συνιστάται πρόωρο check-in και προσεκτική προετοιμασία.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ανακοίνωσε ότι αναμένει συνολικά 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες από τώρα μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου, φθάνοντας στα όρια της κίνησής του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 914.000 επισκέπτες προβλέπεται να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο, με την κορύφωση της κίνησης να αναμένεται από την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως την Κυριακή 14 Ιουλίου, όταν το DXB θα υποδεχθεί περίπου 840.000 επισκέπτες. Το Σάββατο 13 Ιουλίου προβλέπεται να είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα, με εκτιμώμενο αριθμό 286.000 επιβατών, ενώ μια συνηθισμένη ημέρα του έτους υποδέχεται περίπου 10.000 λιγότερους επισκέπτες.

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης κίνησης, το αεροδρόμιο συνιστά στους επιβάτες να αφιερώσουν επιπλέον χρόνο για το check-in, τον έλεγχο ασφαλείας και τις διαδικασίες επιβίβασης για να εξασφαλίσουν μια ομαλή εμπειρία ταξιδιού.

1. Αξιοποιήστε τις εγκαταστάσεις early check in αλλά και του αυτόματου check-in: Οι επιβάτες της Emirates ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αυτές τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών check-in στην πόλη.

2. Προσεγγίστε το αεροδρόμιο εγκαίρως: Οι επιβάτες της flydubai πρέπει να φτάνουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ οι επιβάτες άλλων αεροπορικών εταιρειών πρέπει να φτάνουν στο DXB τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους, εκμεταλλευόμενοι το online check-in όπου είναι διαθέσιμο.

3. Γνωρίστε τα όρια αποσκευών και τους κανονισμούς: Ενημερωθείτε για τις αποσκευές και τους κανονισμούς συσκευασίας της αεροπορικής σας εταιρείας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά το check-in.

4. Ετοιμαστείτε για τον έλεγχο ασφαλείας: Τοποθετήστε μεταλλικά αντικείμενα όπως ρολόι, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο, κέρματα και ζώνη στις χειραποσκευές σας και ακολουθήστε τις κατευθυντήριες γραμμές για την μεταφορά υγρών, αερολυμάτων και γέλες.

5. Χρησιμοποιήστε τα Smart Gates: Οικογένειες με παιδιά άνω των 12 ετών μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων χρησιμοποιώντας τα Smart Gates.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο υποδέχθηκε 90 εκατομμύρια επιβάτες το 2023 και ονομάστηκε το πιο πολυτελές αεροδρόμιο στον κόσμο, παραμένει κορυφαίος προορισμός για διεθνείς ταξιδιώτες. Το 2024, αναγνωρίστηκε για ένατη συνεχή χρονιά ως το πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο από το ACI World. Προσφέροντας πτήσεις σε 229 προορισμούς σε 99 χώρες μέσω περισσότερων από 88 διεθνών αερομεταφορέων, το DXB διατηρεί την ηγετική του θέση στον παγκόσμιο τουρισμό.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024